Kezdőlap » Családi élet » Milyen szakkörre járjon a gyermekünk?

Milyen szakkörre járjon a gyermekünk?

Általános iskolában divat szakkörre járatni a gyerekünket, ami igazán jó ötlet, hiszen így gyermekünk még többet tudhat meg, vagy épp amiben gyengélkedik, abból felzárkózhat.

A szülők sokat problémáznak azon, hogy mire is járjon gyermekük, pedig nagyon egyszerűen ellehetne dönteni. Megkérdezhetnénk a tanárnőt vagy tanár urat, hogy mit is ajánl gyermekünk számára, van-e szüksége valamelyik tárgyból egy kicsit több órára, ha van ilyen, akkor egyértelműen eldőlt mire is kellene járnia. Ha nincs, akkor következik a következő lépés, amit sok szülő nem tesz meg, meg kell kérdezni a gyermekünket, hogy mire szeretne járni, hiszen fontos, hisz ő fog ott ülni az órán és nem mi, szeretnie kellene, hogy jól érezze magát. De sok szülő, úgy gondolja, hogy gyermeke még kicsi, ahhoz, hogy eldöntse mi jó neki, vagy, hogy ilyen döntést hozzon.

Az iskolák igyekeznek minél több féle szakkört indítani, hogy minden gyermek megtalálja a számára megfelelőt, hiszen mindenki másban jó és másban tehetséges. Vannak, akik az alapján választják ki, hogy miben nagyon jó a gyermekük, így arra a szakkörre küldik, hogy még tovább fejlődjön, még jobb legyen benne és ezt a jövőben sokszorosan tudja kamatoztatni.

A gyerekek a legtöbbet a matematikával szenvednek, nagyon sokan nem szeretik, így sokan a megértés miatt veszik fel ezt a szakkört, de ha szülőként belegondolunk érdemes is választani, mivel gyermekünk életét könnyebbítjük meg vele, ha többet foglalkoznia kicsi korában ezzel a tárggyal, így nagyobb korában könnyebben fog menni, mivel szilárd alapokon fog állni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük