Kezdőlap » Karrier » Milyen ruhát viseljünk állásinterjún?

Milyen ruhát viseljünk állásinterjún?

Bizonyára sokan átéltük már azt a kellemetlen érzést, amikor egy szúrós tekintetű, öltönyös férfi, vagy egy decens kiskosztümös nő szigorú szemekkel méreget bennünket egy állásinterjú során. Ez akkor történik leginkább, amikor nem megfelelően öltözünk fel, és mi magunk sem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ennek elkerülése végett, nem árt figyelembe venni néhány íratlan szabályt.

Talán a férfiak könnyebben boldogulhatnak, hiszen egy elegáns nadrág és egy ing, sok helyen már megfelelhet. Ha még biztosabbra akarnak menni, viseljenek nyakkendőt és zakót is. A lényeg, hogy a színek harmonizáljanak, és az illető kényelmesnek érezze a ruhát, annak eleganciája ellenére is.
A nők helyzete már nehezebb, hiszen sosincs mit felvennünk, ilyenkor meg pláne. Nem lőhetünk nagyon mellé egy szolid, szigorúan térdig, vagy az alá érő sötét színű szoknyával, és egy ehhez passzoló blúzzal. Hűvösebb idő esetén hordhatjuk blézerrel, mellénnyel, de akár kardigánnal is, a lényeg itt is az összhatás. A nagyon szexis tűsarkú cipők nem ilyen alkalomra valók, ezeket inkább cseréljük lekerekített orrú, nem túl magas sarkú lábbelikre.

A saját magunk érdekében érdemes messziről elkerülni és mellőzni minden olyan darabot, amiben kényelmetlenül érezzük magunkat, feszengünk, és főleg amiben nem tudunk leülni és felállni elegánsan. Ha nem tudunk egy ruhát viselni megfelelően, az kívülre is ránk íródik, és másokra is sokkal rosszabb benyomást tehetünk. Ez pedig elég nagy hátrány lehet az olyan fontos alkalmakkor, mint például egy állásinterjú.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük