Kezdőlap » Ünnepek » Milyen programok várnak szilveszterkor?

Milyen programok várnak szilveszterkor?

Nem könnyű eldönteni, merre menjünk szilveszterkor, akár délutáni programot választunk, akár esti programot.
Nappal könnyedebb program a hívogatóbb, mint például Hajdúszoboszlón (budapesttől 200 km-re található), ahol felidézik a „csergetés „népszokását, ami évszázadokra vezethető vissza,
mert ezen a napon, 1559 december 31-én magyaros ostorcsattogtatással,hangos kolompszóval, kergették vissza a Szoboszlót elfoglalni vágyó török haderőt.
De mehetünk akár Egerbe is ahol zenével, és tánccal búcsúztatják el az óévet, a Dobó téren utcabállal, és koncertekkel. Egerbe egyébként is érdemes ellátogatni, olyan fenséges épületegyüttest láthatunk, építészeti megoldásai a kor eleganciáját tükrözik vissza, jellegzetes barokk hangulatvilágot nyújt.
Ha nagyon kedvünk támadna mozogni, és közel van Békéscsaba, akkor jelentkezzünk a Szilveszteri Futógálára.
A lovaglást kedvelők is megtalálhatják szilveszteri programjukat, a Domonvölgyi Lázár Lovasparkban, ahol nem csak koktélokkal dobhatjuk fel magunkat, hanem Radics Gigi gyönyörű hangjában, természetes bájában gyönyörködhetünk.
Az operettkedvelők számára Budapesten a Stefánia Palotában megrendezett operettben gazdag óévbúcsúztató ajánlott, svédasztalos megoldással.
Akik viszont a retro hangulatot részesíti előnyben, azok Budapesten a soroksári úton található Bakelitben töltse az év utolsó napját, ahol a 70-es, 80-as, 90-es évek korszakának gyöngyszemeiből kaphat válogatást, és remek hangulatban búcsúztathatja az évet.
Vannak, akik inkább pihenéssel töltenék el ezt a napot, kényeztetéssel, finom ételekkel,ők a szilveszterkor is fogadó wellness-hotelekben találhatnak programválasztékot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük