Kezdőlap » Baba-mama » Milyen problémát okozhat az alkohol, a terhesség alatt

Milyen problémát okozhat az alkohol, a terhesség alatt

A legtöbb nő, a terhesség első pár hetében nem is tudja, hogy várandós és ezért ugyan azt az életvitelt folytatja, mint előtte. Nekik nem kell aggódni, mert egy pár pohár ital a magzat egészségére és fejlődésére nincs káros hatással, a terhesség elején.
Akik rendszeresen isznak és sokat a terhesség alatt, azoknak a magzata károsodhat a várandóság alatt, és súlyos problémák léphetnek fel a kisbabánál. Ilyen problémák lehetnek a szövődmények és az alkohol-szindróma kialakulása.

Az anya vérén keresztül, az alkohol átmegy a méhlepényen és bekerül a magzat vérkeringésébe. Ez nagyon káros a magzat fejlődésére és az idegrendszerére. A helyzetet tovább rontja, hogy amikor a várandós anyuka szervezetéből már kiürült az alkohol, a magzat szervezetében még mindig marad, mivel az ő szervezetéből sokkal lassabban távozik el és ürül ki.
Azoknál a nőknél, akik a terhesség alatt is isznak, sokkal gyakrabban alakul ki vetélés és koraszülés, valamint kisebb születési súly, mint aki lerakja a poharat a várandóság alatt. Az anya felelőtlen alkohol fogyasztása később is meghatározza a gyermeke életét. Azoknál a gyerekeknél, akinek az édesanyja a terhesség alatt is ivott nagyobb mennyiségű alkoholt, sokkal gyakrabban léphet fel csökkent értelmi képesség, beilleszkedési zavar és tanulási nehézség valamint testi elváltozás.

Amennyiben az Ön életéhet hozzátartozott az alkoholos ital (munka után egy kis kiengedés, iszogatás a barátokkal, bulizás) és a kiválasztottak közé tartozik, akkor már a terhesség legelején megundorodik az alkoholtól, szinte elég lesz a szagát megérezni. Ha nem kiválasztott, akkor viszont a javaslat az, hogy a születendő gyermek egészsége érdekében legyen erős és hagyjon fel az alkoholfogyasztással a terhesség idejére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hordozás (gyerekhordó) eredete

A kötődő nevelés mint fogalom, a hétköznapokban a szeretetben, gondoskodásban nyilvánul meg, valójában ennél sokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük