Kezdőlap » Családi élet » Milyen praktikákra használhatjuk a fogkrémet, fogmosáson kívül?

Milyen praktikákra használhatjuk a fogkrémet, fogmosáson kívül?

A fogkrémet általában fogmosásra szoktuk használni, de nem sokan tudják, hogy még más kis házi praktikában is kaphat szerepet. A nők körében nem szokatlan az otthoni hajfestés ami lehet egy kicsit elkenődik és bajban van a nő hogy vajon mivel is szedhetné le a festéket a bőréről, ami csúnya foltot hagy legyen az a fülünk vagy akár a tarkónk. Ám az otthon tartott fogkrém csodákra képes. Ugyan is vegyünk egy borsónyi fogkrémet a kezünkre és az érintett bőrfelületet dörzsöljük addig míg a festék eltűnik a bőrünkről. Majd langyos vízzel öblítsük le.
A tavaszi nyári időben nem lehet kizárni a méh csípéseket. Ha megcsípett a méh, akkor ha kéznél van fogkrém akkor kenjünk azonnal a csípésre. Mivel a fogkrémben lévő lúgok semlegesítik a méh mérgében lévő savakat. Ezáltal pár percen belül elmúlik a fájdalom és ha a fogkrém megszárad a bőrünkön, gyorsabb gyógyulást idéz elő, azáltal hogy elzárja a csípés elől a levegővel való érintkezést.
A gyermekes családban már biztosan előfordult , hogy a gyerekek szaladtak a rajzaikkal hogy tegyék ki a falra, ám a szülők ilyen esetekben sajnálják összeragasztani, vagy össze szurkálni a falat. Ebben az esetben a fogkrém is megoldás lehet. Ugyan is ha fogunk egy fehér fogkrémet és a gyermekünk rajzának mind a négy sarkára teszünk egy-egy pici pötty fogkrémet akkor azzal felragaszthatjuk a falra is akár. Mivel a fogkrémben lévő cellulóz gumi elég erős ahhoz hogy megtartsa. Viszont az eltávolítása is egyszerű. Vizes ruhával pillanatok alatt eltüntethetjük a fogkrémet a falról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük