Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen okai lehetnek a bőr elváltozásának?

Milyen okai lehetnek a bőr elváltozásának?

A nők körében illetve a férfiak körében is gyakran problémát okoz a bőr elváltozása. Ennek az okát mindig keresik és különböző szerekkel próbálják javítani, korrigálni a bőrhibákat. Ám kevesen tudják, hogy az egészséges bőr a helyes életmóddal, a helyes étrenddel és a sportos mindennapokkal vissza lehet állítani.
A legelső probléma amely sokakat bosszant az az akné (pattanás) amelyet kevesen tudnak , hogy nagyon valószínűsíteni lehet, hogy a túlzott tejtermék fogyasztás miatt alakulhat ki. Ezáltal ha valaki akné problémával küszködik tanácsos a kevesebb tejtermék fogyasztása. Arcpírt viszont leginkább a zsírszegény tejtermékek okoznak, ebből is a leggyengédebb az arcbőrhöz a joghurt.
A gyulladást a bőrön okozhatja a sok cukor bevitel a szervezetbe, ugyanis a sok cukor megemeli az inzulin szintet amely a szervezetbe gyulladást okozhat illetve a bőrön is kiválthatja ezt a gyulladást. Igyekezzünk tehát kevesebb cukrot a szervezetbe bejuttatni, így akkor az az esély is meglehet hogy aki túlsúllyal küszködik még fogyhat is ezáltal.
Egyes sülteknél is vannak olyan kémiai reakciók, amelyek gyulladást okoznak a szervezetben. Ezáltal a bőr sápadtabb, szürkébbnek fog tűnni. A bőr durvább tapintású lesz, és sokkal öregebbnek nézhetünk ki mint amik valójában vagyunk.
A bőrünk érdekében fogyasszunk kevesebb zsíros olajos dolgokat.
Végül a sós ételeket is igyekezzünk mellőzni, ilyen pl a chips, a pattogatott kukorica. Mint tudott a só megköti a vizet, ezáltal felpuffadunk. Figyeljünk oda az étrendünkre ezzel megvédjük a börünk egészséges állapotát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze) …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük