Kezdőlap » Betegségek » Milyen okai lehetnek a szédülésnek?

Milyen okai lehetnek a szédülésnek?

Az embereknek egy része sajnos folyamatos szédülésektől szenved, amely akár éveken át a mindennapjaiban benne lehet.
A szédülésnek rengeteg oka lehet, de elsősorban a szakorvossal ki kell vizsgáltatni.
Egy egy szédülésnél , úgy gondolhatjuk, hogy ez csak egy egyszeri dolog ami elfog múlni magától és nincs semmi probléma mögötte. Sajnos aki szédüléssel küzd napi szinten az képtelen normális életet élni, nem tud dolgozni, kiszolgáltatott bármely helyzetben. Ha édesanya akkor képtelen ellátni a gyermekeit, a kínzó szédülések miatt. Vannak olyan esetek ahol a folyamatos fejfájás, a hányinger teljesen kikészíti az ember idegzetét és összeomlik idegileg a beteg.
Leggyakrabban a vashiányra vezethető a rendszeres szédülés.A vas létfontosságú a szervezet számára mivel a vasban levő ionok szállítják a vérben az oxigént.
A folytonos hőingadozás is okozhat szédülést, bár ezek az esetek kamaszkorban illetve nők esetében a klimax időszakában fordul elő gyakran. A vércukorszint nem megfelelő mennyisége a szervezetben is okozhat szédülést ez leggyakrabban a cukorbetegek kőrében érzékelhető. a hirtelen fejmozgások következtében is kialakulhat szédülés a nem megfelelő fejmozgatás, vagy a hirtelen fejrángás következményeként.
Sok ember nem figyel oda a test jelzéseire a kimerültségre, a fáradságra. Amely befolyásolhatja a szédülést.
A leggyakoribb szédülés okai közé sorolhatjuk még a fülgyulladást, amit minden esetben a legelső amit az orvos kivizsgál.
A szédülést mindenképpen ki kell vizsgáltatni, mert kizárt hogy bárki is élni tudna vele, mert rettentően balesetveszélyes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük