Kezdőlap » Növények » Milyen növények a bonszajok?

Milyen növények a bonszajok?

A bonszaj kínai eredetű, mint tudjuk a szó jelentése nem más, mint az edényben, tálban nevelt fa. A bonszajok kisméretű, tömzsi kis fák, de néha találkozhatunk nagyobbra nevelt példányokkal is. A bonszajoknak több fajtáját is megtaláljuk hazánkban is.

A bonszaj Kínából indult, több mint kétezer évvel ezelőtt. Ezeket a növényeket először csak miniatűr tájakhoz használták fel.
A legtöbben nem kedvelik a bonszajokat, mivel nagyon igényesek, sokat kell foglalkozni velük és mi magyarok nem nagyon tudjuk, hogy mire is van szükségük ezeknek a növényeknek. Tehát ha magunk akarunk bonszajt nevelni, akkor érdemes tanulmányozni a nevelés minden csínját bínját. A bonszajtál mérete, formája, anyaga a gyökérzet életterét adja, ezért csak erre a célra készült edénybe ültessük.
Ab onszajok nevelésénél elhagyhatatlan kelléke a bonszajfogó, amely a drótozás eszköze. Ez terelgetia növény méretét és formáját. A bonszajdrót is különböző anyagú és méretű, ezt úgy kell kiválasztani, hogy a fához mérjük. A bonszajnak is külön földre van szüksége akár csak az orchideáknak. Ennek nem más a neve, mint a bonszajföld, amely egy különleges virágföld. A virágföld kínai vagy japán keverék recept alapján készül.

Hazánkban igen elterjedt ez a növény ajándék formájában, tetszetőssége miatt, többen szívesen ajándékozzák meg a másikat vele. Ilyenkor az ajándékozottnak kell nevelgetnie, „életben tartania” a növényt, amely már említettük nem könnyű feladat. Célszerű egy pár hasznos tanácsot írni vagy adni a bonszaj neveléssel kapcsolatban a megajándékozottnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kék indiángyökér

A növényt az indiánok elsősorban nőgyógyászati célokra használták. Erős főzetét a nők fogamzásgátlóként itták. Csecsemőgyökérnek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük