Kezdőlap » Növények » Milyen növény az uborka?

Milyen növény az uborka?

Az uborka egyiptomi közvetítéssel került Európába, a IX. században. Számos jó hatással bír a szervezetünkre. Ilyen például a vízhajtó tulajdonsága, levelét reumatikus fájdalmak ellen is használhatjuk. Kozmetikumként is ismeretes a jótékony a hatása, melyet a bőrre tesz, hisz üdíti, frissíti a bőrt, ezáltal regenerálja a fáradt bőrt, ezért fiatalító hatása is van. Nagy kalcium tartalma miatt kiválóan segíti a csontok, és a fogak egészségét.
Az uborka csavarodva kúszó növények közé sorolható, gyökere nagy kiterjedésű és közvetlen a föld felszín felett növekszik, fejlődik. Több méteres elfekvő szára négyszögletes szőrös levelű, puha szövetű kacsokkal kapaszkodik. Virágai egyesével vagy pedig néha csoportosan fejlődnek. A virágokból fejlődik ki később maga a termés, az uborka.

A termésből számos étel készíthető el, főképp salátákat és savanyúságot készítenek belőle, de fogyasztható nyersen is.

A vetése általában magról történik, de ültethető palántázással is. A magvetés legmegfelelőbb ideje április-május közé helyezhető az időjárás függvényében. Érdemes megvárni az utolsó talaj menti fagyok végeztét, hisz elég gyorsan növő növény, így ha még fagyok ideje alatt kinő, magas víztartalma miatt akár el is tud fagyni, vagy fagyási sérüléseket szenvedhet a növény, melyek következtében nem hoz termést. Eléggé vízigényes növény, ezért ha nem megfelelő csapadék esik, érdemes öntözni, így szebb és több termést fog hozni. Védeni kell a levéltetű ellen, mely megtámadja a növényt és elpusztíthatja azt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük