Kezdőlap » Növények » Milyen növény a krizantém?

Milyen növény a krizantém?

A nyár elmúltával és az ősz beköszöntével egyre rövidülnek a nappalok, és hosszabbak az éjszakák. Nem csak hosszabbak, de hűvösebbek is. Az első fagyok beálltáig gondoskodnunk kell a szabadban tartott növényeink védett helyre való elhelyezéséről. A kert dísze lehet ilyenkor ősszel a krizantém. Amikor már minden virágzó növényünk téli álomra készül ez a sok színben pompázó virág ilyenkor kezdi kibontani szirmait. Nemcsak színben de formában is változatos, szemet gyönyörködtető.

Vágott virágként sok törődést és figyelmet igényel egész nyáron. Tápanyagban gazdag földbe ültetve folyamatosan gondoskodni kell a gyomirtásról valamint a kártevők elleni védekezésre is nagy figyelmet kell fordítani mert a szépen nevelt bimbót tönkre teheti egyetlen rovar is. Ahogy nő a növényünk folyamatos locsolást és tápanyagbevitelt igényel. El kell távolítanunk a fölösleges hajtásokat és bimbókat hogy ideális szép virágokat tudjunk nevelni.

Sokkal könnyebb dolgunk van a “cserepes” krizantémokkal. Ezeket cserépben árusítják, de akár otthon is nevelhetjük ha van kertünk. A cél ilyenkor hogy minél több virág pompázzon egy cserépben vagy egy tőn. Csodálatos kisebb-nagyobb gömb alakban pompáznak, fehér, sárga rózsaszín, vagy bordó színekben.
Jól bírják a hideget, egyes fajtájuk még a kisebb fagyok beállta után is rendületlenül bontják szirmaikat.
A sok virág és a nagy párologtató felület ilyenkor is megkívánja és meg is hálálja a mérsékelt öntözést.
A fagyok beköszöntével gondoskodjunk téliesítésükről, takarással, vagy védett helyen való tárolással hogy a következő évben is gyönyörködhessünk színpompás virágaiban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az esőerdők liánjai

A növényfajok több mint kétharmada a trópusi esőerdőkben található meg. Amelyek menedéket és élelmet nyújtanak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük