Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen mozgás a jóga?

Milyen mozgás a jóga?

A jóga egy ősi indiai művészet, amely megváltoztatja az életedet, testileg és lelkileg is. Segít harmóniát teremteni a test, elme és lélek között. A jóga szó is egyértelműen ezt jelenti, hogy összeköt, egyesít, azaz összhangba hozz bennünket. A régi jógik szerint úgy lehetünk összhangba környezetünkkel, ha önmagunkba is összhangot teremtünk. Ebben segít az egyenletes légzés, gyakorlatok és természetesen a meditáció.

A különböző jógapozíciók elősegítik testünk fiatalítását és a betegségekből való meggyógyulást. A párnájamák speciális légző gyakorlatok, melyek növelik a tüdő kapacitását és segítenek leküzdeni a stresszt és ellazít. A meditáció pedig segít ellazulni, nyugalomba kerülni és a koncentrációs képességünkre is jó hatással van. Tudatosabbá és éberebbé válunk tőle, így jobban felfigyelünk a bennünk és körülöttünk lezajló eseményekre.

Hat jóga alfaj van: Hatha jóga, Rádzsa jóga, Jnana jóga, Bhakti jóga, Karma jóga, Tantra jóga. Mindegyik jóga típus más és más részről támogatnak bennünket. A jóga nagyon jó minden szempontból, hiszen a manapság a stressz már minden napos és ez segít nekünk nyugalmi állapotba kerül és minden izmunkat megmozgatja ez által energiaszintünket is növelhetjük vele, így minden téren bírjuk majd a strapát. A jóga művészet elsajátíthatják kicsik és nagyon egyaránt. Ártani nem árt, viszont egy felnőtt jobban felméri a jóga lényegét. Végezhetjük csoportban és egyénileg otthon, már vannak nagyon jó oktatóvideók, amelyek szépen figyelmesen bemutatják, hogyan kell űzni ezt a fajta művészetet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Természetes stresszoldás

Számtalan stressz ér minket nap-mint nap, mi magunk sokat tehetünk a kiegyensúlyozott életünkért. A szabályok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük