Kezdőlap » Befektetés » Milyen módon juthatunk a munkabérünkhöz?

Milyen módon juthatunk a munkabérünkhöz?

A bér kifizetések vagy egyéb juttatások többféle módon kerülhetnek kifizetésre. Munkahelyünk kifizetőhelyétől függ, hogy milyen kifizetést kínál fel és nagyrészt ehhez kell igazodnunk.
Közigazgatásban, állami intézményekben, önkormányzati dolgozók általában utalással bankszámlára vagy postai úton juthatnak a bérükhöz, magán cégek készpénzfizetést is fel kínálhatnak.
A banki utalás a leggyorsabb módja, hogy minél előbb kézhez vehessük munkabérünket, a postai úton történő kifizetés pár nappal többet vesz igénybe. Azt nem tehetik kötelezővé, hogy nyissunk bankszámlát, akkor biztosítaniuk kell a készpénz kifizetést vagy a csekken történő kifizetést.
A banki költségek növekedésével egyre többen elgondolkodnak, hogy összevonják a számláikat, esetleg megszüntetik, de a mai világban már bármikor, bármilyen helyzetben szükségünk lehet a bankszámlára, utalással egyenlíthetjük ki számláinkat, vásárolhatunk interneten stb. Ezért érdemes át gondolnunk és utána érdeklődnünk, hogy melyik bank kínál fel olyan lehetőséget, ahol kevesebb költséggel nyithatunk folyószámlát.
Minden esetben kérjük el a fizetési jegyzéket, ahol részletesen fel van tüntetve hány napra, mennyi betegszabadság, szabadság igénybevételével történt az elszámolás. Sajnos előfordulhat hibás bérszámfejtés, ezt minél előbb észre vesszük, annál korábban orvosolható a tévedés.
Arra mindenképp figyeljünk, hogy a pótlékok általában egy hónappal csúsznak, ezért mindenképp legyünk képben arról, hogy az elmúlt hónapban milyen pótlékok járnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan takarékoskodjunk okosan?

Egyre nehezebb téma a takarékoskodás, hogyan is lehet ezt jól csinálni? Minden bank és pénzintézet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük