Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen módon használhatjuk fel a citromhéjat?

Milyen módon használhatjuk fel a citromhéjat?

A téli időszakban a citrom fogyasztása biztosítja a megfelelő c-vitamin bevitelt a szervezetbe, akár a tea ízesítésével is. Viszont a citrom héját sem szabad eldobni, mivel sokféleképp felhasználhatjuk. Ha nem is sütünk süteményt, akkor is eltehetjük és a későbbiekben felhasználhatjuk. A citromhéjat ha lereszeljük és cukorral elkeverjük, akkor egy zárható üvegben gyakorlatilag bármeddig eltárolható.
A citromhéjat nem csak a konyhában tudjuk hasznosítani hanem akár az arcápolásban is hasznát vehetjük. Ugyanis, ha a citromhéjat lereszeljük és ligetszépe olajjal elkeverjük majd adunk hozzá egy kis finom tengeri sót, akkor még arctisztításban is hasznát vehetjük. Mivel eltávolítja az elhalt hámsejteket az arcbőrről. Ezt a folyamatot hetente egy alkalommal elég megcsinálni.
A citromhéjat még akár a lakás illatosítására is alkalmazhatjuk. A citromhéjat lereszeljük és egy kis sóval elkeverve friss üde illatot áraszt a lakásba.
A műanyag dobozokba ha elteszünk egy karika citromhéjat, akkor a következő használatkor a dobozoknak nem lesz dohos szaguk és csak a friss citrom illata lesz a tároló dobozoknak.
Ha az ablak tisztításra gondolunk , akkor nem épp kellemes illat van az ecetes víznek, ezért ha az ecetes vízbe néhány karika citromot teszünk és egy egész éjszakára lefedjük , akkor másnap kellemes citrom illatú ablakmosót fogunk kapni. Vannak időszakok amikor a különböző bogarak előkerülnek a lakásban. Egy -egy helyre lerakva a citromhájat elűzhetjük a hangyákat és a különböző bogarakat. Ugyanis sok bogár nem szereti a citrom illatát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészség szépít

A szépséghez részben a gyomrunkon keresztül vezet az út. Az egészséges táplálkozás jelentősen befolyásolja az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük