Kezdőlap » Fitnesz » Milyen lehetőségeket nyújt a víz?

Milyen lehetőségeket nyújt a víz?

A víz életünk egyik lételeme, ha megisszuk. Ha nem ivásra használjuk, akkor akár úszhatunk és tornázhatunk is benne. A vízben történő mozgás azoknál az embereknél, akik valamilyen beszűkültséggel bírnak a mozgás terén szinte az egyetlen tornázási forma, legalábbis olyan, amely nem okoz további kárt a mozgáskorlátozottnak. A vízben elvégzett tornánál nem akadály, ha valakinek pl. gerincferdülése van, vagy más gond van a gerincével.

A mozgásszervi műtétek után a gyógyulás elősegítése céljából orvosilag javallott a víz alatti gyógytorna. A vízi torna egyik fajtája az aquafitness. Az aquafitness egy olyan speciálisan a vízben elvégzendő mozgásforma, melyet speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközökkel végeznek.
Az aquafitnesst idősek és fiatalok, férfiak és nők egyaránt végezhetik, az sem baj, ha az illető esetleg túlsúlyos és még úszni sem tud. A mozgásban a víz felhajtóerejét használják ki, mely kemény ellenállást biztosítva mozgatja meg az izmokat, de kíméli a gerincet és az ízületeket is. A vízben egy csomó mozgást végre tudunk hajtani, amit a szárazföldön egyébként nem tudnánk. A gyakorlatokat egy szakképzett edző vezényli le és a testünk szinte minden porcikáját át lehet mozgatni.

Az aquafitness nem csak a test izmaira, ízületeire hat kedvezően, hanem javítja a pszichét -akár a depressziót is kedvező irányba befolyásolhatja-, nyugtatja az emberi szervezetet és végső soron még fogyhatunk is tőle, ami sokunk számára komoly előny. A gyakorlatok elvégzése során a nehézség fokozása érdekében puha anyagból készült súlyokat is használhatnak a résztvevők.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fitness kezdőknek: mire figyeljünk oda az első edzések előtt, alatt, és után?

A fogyni vágyók sokszor választják a sportot céljaik eléréséhez. A mozgás egészséges, és valóban segíthet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük