Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalói vannak New Yorknak?

Milyen látnivalói vannak New Yorknak?

Az Egyesül Államok legnagyobb városa New York, az Atlanti-óceán partvidékén fekszik. New York legpatinásabb hídja a Brooklyn Bridge, ami Manhattanből indul, és John Augustus Roebling tervezte, aki a világ legnagyobb acélkábel gyárát alapította, és szaktekintélynek számított kábelhidak építésében. Roebling az építkezés közben halálos balesetet szenvedett, ezért fia vette át az építést, és a világ akkori leghosszabb függőhídját 1883-ban át is adták. Az Empire State Building sokáig volt a világ legmagasabb épülete, bár a világ legmagasabb felhőkarcolói ma már Ázsiában találhatóak, a 102 méteres épületnek ma sem kell szégyenkeznie. Az előcsarnokban Roy Sparkia festőművész képei : az ókori világ hét csodáját és nyolcadik csodaként az Empire State Building-et ábrázolják. A gyorslift másodpercenként 37 méteres sebességgel juttatja fel a látogatókat a kilátóteraszra. A felhőkarcoló kifejezés New York-i eredetű: a magas épületek tetejét gyakran ellepik a folyó felöl érkező párafelhők.
A Battery Park Manhattan déli csücskének zöld területe, ahol óriás gránit tömbök állítanak emléket a II. világháború során hullámsírba veszett kereskedelmi tengerészeknek. Ugyan ez a park ad otthont James Cooper író emlékművének is, aki számtalan indián,- és kalandregények írója volt.
Innen indulnak a kis sétahajók és kompok Station Islandre, a Governors Islandre és a Liberty Islandre. Ez utóbbin áll,mint a névből is kiderül a híres Statue of Liberty, azaz a szabadságszobor, melyet hajóval 20 perc alatt érhetünk el. A 47 méter magas koronás nőalak jobbjában a szabadság fáklyáját, baljában pedig a függetlenségi nyilatkozatot tartja. A kőtalapzaton álló platina zöld szobor teljes magassága 93 méter, súlya 225 tonna. Fejrészében kilátó működik, és talán a világ leghíresebb szobra. A Francia Köztársaság közadakozásból készítette el ezt a szobrot, melyet a két nép barátságának szimbólumaként ajándékoztak az Egyesült Államoknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük