Kezdőlap » Látnivalók » Milyen különleges ritkaság a Szingapúr-i botanikus kert?

Milyen különleges ritkaság a Szingapúr-i botanikus kert?

Ha Szingapúrban járunk, egyetlen dolgot semmiképpen ne hagyjunk ki: a méltán híres Szingapúri botanikus kertet, egy Orchard Street-i vásárlás mellett szakítsunk rá időt, egy teljes napot, mert nagyon megéri a látvány.
Európai ember számára nagyon nagy élmény ez a park, amit előszeretettel keresnek fel a helyiek is, ha el akarnak bújni a város forgataga elől. A parkban 52 hektáron gyönyörűen rendbe tartott tavakat, erdei ösvényeket találunk. Akár órákig bolyonghatunk az őserdőben, ami egy négyhektáros dzsungelrészleg és sétálhatunk a számunkra egzotikus és jobbára ismeretlen fák és növények között. A világon csak Szingapúrban és Rio de Janeiróban találunk valósi őserdőt a városon belül. Szinte hihetetlen, hogy a parkban hatszázezer növényfaj kapott helyet, többek között külön gyömbér-kert is van. A Látogatóközpontban érdekes, régimódi hatalmas óra jelzi az időt, de a legnagyobb élményt a Nemzeti Orchidea Park jelenti, de ezen kívül találkozható még children-kert, és evolutin-kert is. Gyönyörű a bromélia-kollekció, és akár még megkövül levéllenyomatokkal is találkozhatunk.
A háromhektárnyi területre hatvanezer növényt telepítettek, s így mintegy ezer természetes és kétezer hibrid fajt csodálhatunk meg. 1928 óta az orchidea Szingapúr nemzeti virága. A Hidegházban megteremtették a trópusi magasföldek esős, hideg klímáját, ezzel a látogatók betekintést nyerhetnek a magashegyi flórába is.
Ha Szingapúrba utaznánk, semmiképp ne feledjük, hogy trópusi éghajlatra megyünk, azaz nappali 30 fok feletti hőmérsékletre, és magas páratartalomra készüljünk. Az esős évszak szeptembertől-márciusig tart.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük