Kezdőlap » Családi élet » Milyen a kreatív nyelvtanulás?

Milyen a kreatív nyelvtanulás?

A nyelvtanulásról alkotott véleményünk általában az, hogy nem egyszerű, mert sok szót meg kell tanulni meg a nyelvtan is, annyira bonyolult. Meg aztán a magolás után hamar el is felejtjük. Igen, ez így is van, ha nem használjuk rendesen. A jó hír, hogy egy új módszert fejlesztettek ki, amely nagyon is megkönnyíti a nyelvtanulást.

A hagyományos nyelvtanuláshoz képest ez egy nagyon egyszerű és gyakorlatias módszer. Nem egy ember tanult meg ezzel a módszerre igen rövid idő alatt több nyelvet is. Szóval az ilyes fajta tanfolyamok már országszerte elérhetőek, ha kedvet kapnánk hozzá. A kreatív nyelvtanulás lényege, hogy a tanuló aktívan részt vesz az órán, itt nem kell szavakat magolni, hanem inkább szóban kell használni, alapvető mondatokat használni, így rögtön fejlődik a hallott szövegértés a nyelvtan és a szókincs alapos fejlesztése.

Ne tévesszen meg a nyelvtant így is meg kell tanulni, de nem csak leírni egy füzetbe és kész, hanem folyamatos órai beszéddel kell használni és így meg is érteni. Vannak gyakorló lapok, amelyek segítségével otthon is gyakorolhatjuk, az a lényeg, hogy hangosan, mert így fejlődik a szövegértésünk.

Ésszerű előbb a magyar mondatokkal kezdeni és csak utána a célnyelvet lefordítani. A kifejezések begyakorlása is szükséges, hiszen elég gyakori a használatuk. Ha, minden szót csak egyesével fogunk megtanulni, akkor fogalmunk se lesz, hogy mit is akarnak mondani, mert nem tudjuk mit jelentek azok a bizonyos szavak együttes jelentése.

A kreatív módszer kártyáinak begyakorlása után már nem lesz olyan mondat, amit ne tudnánk lefordítani, és nem lesz olyan mondat, amit ne tudnánk megfogalmazni és elmondani! Ez a legfontosabb a beszéd, hogy képesek legyünk kifejezni magunkat és ebben tökéletesen segít ez a módszer.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük