Kezdőlap » Esküvő » Milyen köszönőajándékot válasszunk?

Milyen köszönőajándékot válasszunk?

A köszönőajándék nem újkeletű divat, már a rómaiak is adtak ajándékba a meghívottaknak néhány szem cukros mázzal bevont mandulát. Köszönőajándékot adni nem kötelező, tulajdonképpen egyik vendég sem fogja elvárni, maximum kedves gesztusként értékelik, ha valami tényleg jó ötlettel lepjük meg őket, vagy zavaró apróságként viszik haza, amit egy hét múlva már sehová sem fognak tudni tenni.
Nem érdemes megpróbálkozni az ifjú párral díszített hűtőmágnessel és kulcstartóval, de jobb gondolat az adott vendéggel vagy családtaggal közös, normál méretű fénykép ajándékozása. Ez persze sok szervezést igényel, hogy még aznap este az ünnepi asztalon legyen, hiszen a fotósnak azonnal el kell rohannia előhívatni a képeket, ekkor kell egy másik fotós, aki nap közben a fiatal párt követi. Jó ötlet lehet egy polaroid fényképező használata ilyen célra.
Helyet spórolhatunk a vendéglői asztalon, ha az ültetőkártya és a köszönőajándék egy és ugyanaz a dolog, ráadásul a vendég, aki már tudja a helyét, két falattal el is tüntetheti. Süssünk előételként tálalt süteményt, ami már mindenkit a tányérján vár. A süteményszelet tetejét díszítsük tubusos cukormázzal, ezzel könnyen fel lehet írni a vendégek nevét a szeletre. Nagyon elegánsan mutat és viccesen is meg lehet oldani, ha olyan élénk színeket választunk, amelyek illenek a választott stílushoz. Ezek a sütemények otthon is elkészíthetőek. Süssünk például egyszerű sárga piskótát, a tetejét vonjuk be élénk kék cukormázzal. A neveket írhatjuk például halvány rózsaszínnel, ezek a színek nagyon jól mennek egymáshoz. Még szebb a végeredmény, ha vékony zsírpapírral tekerjük körbe és szalaggal díszítjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit írjunk a meghívóba?

Az esküvői meghívó legfontosabb funkciója, hogy az eseményen megjelenjenek azok az emberek, akiket szeretnénk, ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük