Kezdőlap » Baba-mama » Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret nyújt egy gyermek testi és lelki fejlődésében. Persze vannak, akiknek erről más a véleményük, hisz a lakás nagyobb kényelmet nyújt, mint egy kertes ház, ahol több a ház körüli munka, viszont ott a lehetőség az udvar kihasználására és így akár a gyermek bármikor birtokba veheti azt, míg a lakásnál meg kell várni még anya elkészül a házimunkával és csak utána indulhatunk a játszótérre, ami nyáron általában tömve van ezért várni kell, hogy oda férjen a gyermek a játékokhoz.

A saját udvar remek lehetőség, hogy a gyermek biztonságosan kint játszhasson, amíg mi bent elvégezzük e teendőket. Az udvaron levezethető az a rengeteg energia, amely a gyerekekben rejlik,hisz több az energiájuk, mint nekünk felnőtteknek. Tehát összegezve a kertes ház jobb megoldást jelent a gyermekek fejlődését tekintve.

Ez nem azt jelenti, hogy azonnal adjuk el a lakásunkat és vegyünk egy kertes házat, de ha még ezután tervezzük a ház vásárlást ezt érdemes mérlegelni, hisz egy kertes háznál jobb a levegő minősége is a közvetlen környezetünkben lévő több növény által. Akár saját kis kertet is csinálhatunk, ahol a megtermesztett zöldségek és gyümölcsök egészségesebbek lesznek, mint a boltokban és nyugodtabban adhatjuk gyermekünknek, hisz tudjuk, hogy nincs permetezve és nincs semmilyen vegyszerrel kezelve. A kertes ház lehetőséget nyújt több állat tartására is, mely növeli a gyermek felelősségtudatát, azáltal, hogy segít a gondozásukban sőt később egyedül is megteheti azt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük