Kezdőlap » Film » Milyen könyv a Végsőkig?

Milyen könyv a Végsőkig?

Dean R. Koontz Végsőkig című regénye 1995-ben jelent meg. Az író számára mindig is kedvelt téma volt a lélektani horror, a Végsőkig is ebben a szellemben íródott. A történet főszereplője Chyna Shepherd, egyszerű, hétköznapi nő, akinek szomorú gyermekkorának bemutatása a regény állandó visszatérő eleme. Chyna látogatóba megy a legjobb barátnője családjához, ám a szívélyesen induló látogatás tragédiává válik, mikor egy megszállott őrült, Edgler Wess brutálisan, pusztán szórakozásból meggyilkolja a család tagjait. Chyna csak a szerencséjének köszönheti, hogy életben marad, majd a saját félelmeivel dacolva Wess nyomába ered, hogy bosszút álljon, és megmentse egy fiatal lány életét, akit az őrült férfi fogságban tart.
Kevés olyan alkotás van, ami annyira erőteljesen be tudná mutatni a jó és a rossz harcát, mint a Végsőkig című regény. Koontz Chyna és Wess szemszögéből is leírja az eseményeket – váltogatva a leírás módját is –, emiatt a pozitív hőssel könnyen tudunk azonosulni, Wess karakterét pedig azonnal szívből gyűlölni fogjuk.
A történet dinamikája rendkívül pörgős, a felvezetést leszámítva szinte egyetlen vontatott részt sem találunk. A párbeszéd viszonylag kevés, habár a regény közepén olvashatunk egy nagyon hosszú, több mint ötven oldalon át tartó beszélgetést Chyna és Wess között, ami kétségtelenül a könyv csúcspontja. A leírások mind profik, a szereplők lelki világa egyaránt átérezhető, még azzal együtt is, hogy tulajdonképpen szöges ellentétei egymásnak.
Mindenképp meg kell jegyezni azt a tényt is, hogy a Végsőkig rendkívül kegyetlen könyv. A véres jelenetek naturálisak, számos rész felkavaró lehet, ezért a gyengébb idegzetű olvasók lehetőség szerint kerüljék el. Aki viszont egy izgalmas, sőt, magával ragadó, elgondolkodtató könyvre vágyik, mindenképp kezdjen bele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük