Kezdőlap » Ünnepek » Milyen koktélokkal várjuk a locsolókat?

Milyen koktélokkal várjuk a locsolókat?

Ilyenkor tavasszal kezdünk feltöltődni, a virágzó fák pompás látványával csalogat minket a szabadba, a napsütés játékosan cirógatja bőrünket, és a szellő bársonyosan simogató. Igazi feltöltődés a szabadban, és Húsvét napjára üdén és frissen, mosolygósan álunk a locsolkodni vágyók hada elé. Ám nem csak apró kóstolókkal fogadhatjuk őket, hanem ízes , remekbe szabott húsvéti koktélokkal, amely látványával is emeli az ünnep hangulatát.

Fűszeres rum milk punch:
Ez egy modern koktél, a vaníliával megbolondított tej lágyságával, a fűszeres rum érettségével teszi olyan tökéletessé. Díszítéshez és ízesítéshez használjunk fahéjat és reszelt szerecsendiót.
Hozzávalók:
2cl fehér rum /spice rum
2cl tej
Vaniliakivonat
Cukorszirup( egy rész víz, egy rész cukor)

Dead Rabbit kávé koktél:
Klasszikus kávé koktél egy kis csavarral, az ír szellemvilág bájos varázsát idézi. Ettől a kávé-koktél különlegességtől nem kell megijedni, közepesen erős ital, lágy, édes, és krémes. Az alábbi hozzávalókat shaker-be rakjuk, tegyünk bele egy kis jeget, rázzuk fel és frissen reszelt szerecsendióval díszítsük.
Hozzávalók/személy:
2cl Campari
2cl kakaó likőr (lehetőleg dark kakaóból)
2cl ír krémlikőr (Baileys)
1cl kókusz ízű rum vagy likőr (Malibu)

Bellini:
Ez az ital tökéletes húsvéti hangulatú, frissességével és zamatával üde és tavaszi. Csak keverjük össze a pépesített barackot(vagy befőtt darabokat) hűtött proseccoval (pezsgő). Ez a csillogó, klasszikus ital a híres Velencei Harry bárban kapta nevét.
Hozzávalók:
2dl baracksűrítmény/passzírozott barack
Prosecco pezsgő/ hűtve

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnepeink és megemlékezéseink

Az ünnepek fontos eseménynek számítanak. Ilyenkor vagy egy személyre, vagy egy eseményre emlékezünk. Magyarországon jelenleg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük