Kezdőlap » Lakberendezés » Milyen kiegészítőkre van szükség a konyhában?

Milyen kiegészítőkre van szükség a konyhában?

A konyha alapja a bútorok és a háztartási kis és nagy gépek, a hatékonyságot és kényelmet viszont a rengeteg apró kiegészítő adhatja meg, ha jól válogatjuk meg azokat, amelyekre valóban szükségünk van.
Vegyük például azt a helyzetet, amikor az étel kevergetéséhez használt eszközöket, kóstoló és merőkanalakat egyszerűen nem tudjuk hová letenni. Erre a célra szerezzünk be porcelán kanáltartót, amire bátran csöpöghet a pörköltszaft, nem fog szétkenődni még a plafonon is, de használhatunk egy mély és öblös bögrét is. Utóbbi abban az esetben is tökéletes megoldás, ha a babaétel és lekvár készítéséhez használt botmixert akarjuk ideiglenesen leparkolni valahová.
Feltétlenül szükséges kiegészítő az üzenetküldő fal vagy fali cédulatartó, amire folyamatosan jegyzetelhetjük, mi fogyott épp ki, milyen bevásárlásra van szükség.
Mindenképp érdemes beruházni egy szakácskönyv tartóba. Ezek általában fém könyvtartók és a fali konzolra lehet őket rögzíteni. Biztosítja, hogy a recept könnyen hozzáférhető legyen, ne foglalja a helyet a munkapulton, ugyanakkor ételfoltos se legyen. Ha már itt tartunk, a fali konzol az utóbbi idők egyik legjobb konyhai újítása. Számos dolog nagyon egyszerű tárolására, mozgatására alkalmas, szerelhetünk rá edénytartót, szárítót is. Az egyik legjobb kiegészítője a késtartó mágnescsík, ami könnyen hozzáférhetővé teszi a minden nap használt vágóeszközöket.
Legalább ilyen hasznos, ha a konyhában szokásosan használt alufólia, folpack és sütőpapír tekercsek könnyen elérhető helyen vannak elhelyezve, és a leszakításuk egyszerű, a szakítás vonala egyenes. Épp ezért ajánlott használni azoknak a cégeknek a termékeit, amelyek eleve tokban dobják piacra a termékeket. Ezeket rögzíteni is lehet a falra vagy a szekrény aljára, ami nagyban megkönnyíti a használatukat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan változtassuk meg könnyen a szoba színét?

Te is meguntad már a szobát ebben a színben feldobnád valami mással, kicsit újabbra vágysz, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük