Kezdőlap » Ünnepek » Milyen a karácsony?

Milyen a karácsony?

Azt hiszem, nem mondok újat azzal – ha azt mondom, hogy a szeretet ünnepe – a karácsony. A naptár szerint december 25-26. a karácsony napjai, de manapság a mai világban december 24-ét is már annak tekintjük – hiszen a családokhoz ekkor érkezik meg a Jézuska és a szépen feldíszített karácsonyfa alá helyezi az ajándékokat, amelyek általában a kívánságlevélben szerepelnek. December 24-én délután Jézuska megérkezése napján a családdal közösen elénekeljük a “Mennyből az angyal” című dalt és meggyújtjuk az adventi koszorú négy gyertyáját.

Ezután boldog karácsonyt kívánván megcsodáljuk az ajándékokat és kibontogatjuk, majd örülünk neki. A vallás szerint karácsonykor Jézus Krisztus születését ünnepeljük, akit Mária szült meg a Jeruzsálem melletti Betlehemben. Időjárás szempontjából általában ilyenkor már havazni szokott és szép fehér táj mutatkozik mindenfelé, ha az eredeti évszakot tekintjük.
A karácsonyfát minden évben december 24-én készítjük el és egészen a következő év január 6-i vízkereszt napjáig hagyjuk és azon a napon pedig lebontjuk. Karácsonykor a családdal együtt vagyunk és boldogan ünnepeljük a szeret ünnepét, ez mellett pedig a finom karácsonyi vacsorát fogyasztjuk – ami általában halászlé és töltött káposzta.
Az asztalt gyönyörű szép karácsonyi teríték díszíti gyertyákkal feldobva. A hagyományoknak megfelelően nem szabad elfelejtenünk azt, hogy a szeret ünnepén távoli barátainknak-ismerőseinknek képeslapot küldeni postán karácsony alkalmából – hogy rájuk is gondoljunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük