Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen jótékony hatásai vannak a friss gyümölcsöknek?

Milyen jótékony hatásai vannak a friss gyümölcsöknek?

A modern táplálkozástudomány szerint a magvak és a gyümölcsök a legértékesebb táplálékot képviselik. Ideális tápanyag, melyek közül a nyersen fogyasztott úgynevezett savas gyümölcsöknek különleges gyógyító tulajdonságai is vannak.
A nyers gyümölcskúrát sohasem értékelték megfelelően, mivel savtartalmúak, és fogyasztásuk hasmenést, illetve más zavart okozhat. Igaz, hogy egyes gyümölcsök erősen savtartalmúak, de ezek nem károsak a szervezetre, mert a sav mellett mindig lúg is van, ellentétes hatásuknál fogva semlegesítik egymást, harmonikus együttest képeznek. A citromban is a citromsav mellett alkalikus (lúgos) sók is vannak, ezek semlegesítik a citromsav hatását, egyensúlyba hozzák a gyomornedveket.
A természetes szerves sav megöli a mikrobákat, és megelőzi a rothadást. A savak elősegítik a nyál- és gyomormirigyek elválasztását, továbbá a máj és a bél kiválasztó működését. Gyógyítják a légutak, a gyomor- és bélnyálkahártya hurutjait. A gyümölcsök, mérsékelten fogyasztva, a szervezet mérgeinek legjobb oldói és kiürítői. A friss nyers gyümölcskúra a legjobb vértisztító.
A gyümölcs és magdiéta egyik alapja is. A szokásos gyümölcsök és gabonaneműek mindazokat az anyagokat tartalmazzák, melyek testünk felépítéséhez szükségesek, és pedig a helyes arányban: túlnyomó részben cukrot(szénhidrátot), bizonyos mennyiségű fehérjét, és mivel zsírt szinte nem tartalmaznak, ezt a részt például diófélékből nyerhetjük.
A vegetáriánus étrend ezek fogyasztásában bővelkedik, előtérbe helyezve a természetes, úgynevezett bio- gyümölcsöket, zöldségeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük