Kezdőlap » Karácsony » Milyen jó együtt játszani a családdal, avagy játék tippek karácsonyra

Milyen jó együtt játszani a családdal, avagy játék tippek karácsonyra

A karácsonyi békés, finomságos, sütis, halászlés, ajándékos, karácsonyi énekes, bejglis pillanatokat kevés dolog múlhatja felül, de azért egy mégis van, mégpedig a közös játék. Egy-egy ilyen karácsonykor szerzett közös élmény a nagyszülőkkel és gyermekekkel egész évre lobogtatja szívünkben a szeretet isteni szikráját.
Miután feldíszítettük a fát, alátettük az ajándékokat, majd kibontottuk azokat, ettünk-ittunk a finomságokból, énekeltük a jingle bell-t, majd elénekeltük a mennyből az angyalt, jöhet a még nagyobb jókedvet, mókát kacagást előhívó, gyerekek és felnőttek kedvenc tevékenysége. Az alábbiakban pár kedves, bevált és mulattató játékot írok le, melyek garantáltan elfeledtetnek minden problémát, gondot és energiával töltik fel az esetleg lemerült akkumulátorainkat.

Az első játék címe: Tárgyvadászat, melyet minél többen játszanak, annál jobb. A finom falatozás után pont jól jön ez a játék, mert egy órácskára kimozdít minket a házból és lemozoghatjuk a finom falatokat. De lehet a házban is játszani. Karácsonyhoz illően karácsonyi tárgyakat kell még a party előtt a játék házigazdájának elrejteni a kertben, például télapó babát, karácsonyfa díszt, angyalka figurát, tobozt, stb…. Erről a játék házigazdájának egy listát kell készíteni, melyet a játék elején megmutat a játékosoknak. Körülbelül 20 darab tárgyat rejtsen el, hogy jó sokat kelljen keresni. Ha sokan vagyunk lehet csoportokat alkotni, ha nem akkor egyéni versenyt játszunk. A játékidő 30 perc, ezalatt az idő alatt annyi tárgyat kell megtalálni amennyit csak tudunk. Az nyer aki a legtöbb tárgyat találja meg. Ha van kutyusunk, őt is bevonhatjuk a keresésbe, nagyon fog tetszeni neki is ez a játék.

A második játék címe: Párosítsd a közmondásokat. Bármennyien lehet játszani, szükség van hozzá papírra, kosárra vagy kalapra. Annyi közmondást kell írni ahányan részt vesznek a játékban. A közmondások egyik és másik felét külön-külön papírra írják fel. Így a “két dudás” lesz az egyik papíron, és a “nem fér meg egy csárdában” a másikon. Minden első felet össze kell keverni a kalapban, a közmondások másik felét pedig el kell rejteni a ház különböző pontjain, fejel lefelé fordítva. A játékosok mindegyike húz a kalapból egy fél közmondást, aztán meg kell keresnie a közmondásnak a második felét. Csakis azok fejezték be a játékot, akik fel tudják mutatni a közmondás mind a két felét.

A harmadik játék címe: Árnyjáték, és szintén bármennyien lehet játszani. Kell hozzá egy nagy fehér lepedő, egy lámpa és két szék. A két székre állítsunk fel két önkéntest, akik tartják a lepedőt a játék alatt. A lepedő mögött helyezzük el a lámpát úgy, hogy a lámpafény és a lepedő között mozgó alakok tökéletes árnyjátékot tudjanak előadni. A színészek párban dolgoznak és egy rövidke előadást tartanak, a többiek feladata pedig az, hogy kitalálják, mit láttak. Lehet a feladvány egy versike, egy közmondás vagy egy dalcím vagy egy filmcím is. Fegyelembe kell venni, hogy az árnyjátékozás lehetőségei kissé korlátozottak és ha lehet ne a Lear király második felvonását játsszák el, mert nehéz eljátszani is és kitalálni is.

Jó játékot mindenkinek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük