Kezdőlap » Betegségek » Milyen jelei vannak az ízületi gyulladásnak?

Milyen jelei vannak az ízületi gyulladásnak?

A legtöbb mozgásszervi problémát a mozgáshiány életmódra vezethető vissza. Annak, hogy keveset sportolunk, nemcsak kilóink növekedése látja kárát. Egy idő múltán észlelhetjük, hogy egyre kevésbé tudjuk például felemelni végtagjainkat, nagy nehézség árán mászunk fel egy emeletes házban, vagy igen nagy fájdalom árán emelünk fel valamit, amit egykor könnyedén a helyére tettünk.
A mozgásszervi gondjainkat okozhatják porckopások, de meghúzódhat a háttérben komoly betegség is.
Természetesen, vannak velünk született, úgymond genetikai tulajdonságunk is, mely nehezíti, van, hogy gátolja mozgásunk minőségi javulását. Ilyen például az ízületi gyulladás.
Az ízületi gyulladást okozhatják még foglalkozási ártalomból fakadó tartási problémák, illetve az ott tanúsított nagyobb terhelés bizonyos ízületekre. Ilyenkor csak hosszú távon észlelhető az ízületi károsodás, mely van, hogy csak munkahely-, vagy sportág-váltás következtében kerül felszínre.
Minden ilyen betegség kezelésénél alapvető fontosságú, hogy az ízületeket megfelelően „kimozgassuk”, mert azok könnyen elveszíthetik rugalmasságukat. A gyógyszeres kezelést szakorvosok írhatják elő. Sok az útvesztő ezen a területen, így érdemes akár több helyről szakvéleményt begyűjtenie a betegnek.
Hazánk gyógyfürdői igen sűrűn látogatottak, mindez árulkodó jel azok hatékonyságáról. Sajnos, az ilyen beutalókról is jogi szabályozás dönt, de a jogalkotók már felismerték, hogy a rehabilitációra nagy szükség van, hiszen teherbíró képességünk kihat munkavégzésünkre is. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a nagyobb intervallumú kezelések válnak be az ízületi gyulladás gyógyítási folyamatában, hanem szükség van a beteg mindennapjaiban is bizonyos terápia meglétére. Ide sorolhatjuk például az otthon is használható gyógynövényből készült pakolások és krémek hatékony és nyugtató hatását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ebolá-ról röviden

A nyugat-afrikai Ebola-járványt, 1976-ban fedezték fel, a 2014-es már a 26. kitörés az óta. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük