Kezdőlap » Szoftver » Milyen játék a North and South?

Milyen játék a North and South?

A North and South egy 1990-ben készült stratégiai játék, melynek cselekménye az amerikai polgárháború idején játszódik. A játék elején választhatunk, hogy a déli, vagy az északi oldalt szeretnénk-e irányítani.
A cselekmény lényegi része táblás formában jelenik meg előttünk, kicsit hasonlít egy társasjátékra. A körökre osztott játékmenetben lehetőségünk van az egységeink helyét megváltoztatni a táblán, ha az ellenség csapataira visszük őket – vagy ha ő tesz ugyanígy –, csatára kerül sor. Ilyenkor felülnézetbe vált a játék, egy adott színtéren felváltva irányíthatjuk az egységeinket, melyek között megtalálhatóak az ágyúsok, a huszárok és a tüzérség. Az a fél nyer, aki előbb képes leteríteni az ellenfél minden katonáját, a másikat ért veszteség a csata végén a táblán is meglátszik.

A North and South emellett további eseményeket is tartogat a játékos számára. Időközönként lehetőségünk adódik várat illetve vonatot elfoglalni. Ilyen esetekben a játék oldalnézetes formára vált, a klasszikus platformjátékokat idézve. Feladatunk, hogy semlegesítsük, vagy kikerüljük az utunkba kerülő ellenséges katonákat, és eljussunk a vár vagy vonat végére.

A vonatok a táblán is megjelennek, ők szállítják számunkra az erősítést jelentő tartalék egységeket, valamint a pénzt, ami arany formájában jelenik meg.
A North and South egy rendkívül összetett, szórakoztató játék, hangulatos zenével, az pedig külön elismerendő, hogy még humort is tudtak csempészni bele az alkotók. Igazi klasszikus a régi időkből, amit ma is öröm elővenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

A Cool Edit Pro két részből áll, egy hangszerkesztőből (Edit Waveform View) és egy keverőből …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük