Kezdőlap » Szoftver » Milyen játék a Max Payne?

Milyen játék a Max Payne?

A Max Payne egy 2001-ben megjelent akciójáték, amit a Remedy Entertainment fejlesztett. A játék TPS, vagyis külső nézetes, irányításához a billentyűzetet és az egeret egyszerre kell használnunk.
A történet középpontjában Max Payne, a new york-i rendőrség nyomozója áll, akinek családját egy napon meggyilkolja egy mindenre elszánt bűnszövetkezet. Max bosszútúl vezérelve egyszemélyes hadjáratot indít az elkövetők ellen, ám a szálak mélyebbre húzódnak, mint az eleinte gondolni merte volna.

A Max Payne mai napig tartó, töretlen sikere számos tényezőben kereshető. Az első kétségtelenül a szikár, zord hangulat, és a rendkívül összetett történetvezetés, ami olyan híres film noir-okat idéz meg, mint a Máltai sólyom, vagy a Cassablanca. Rendkívül újító volt a maga idejében, hogy az átvezetőket nem videós formában látjuk, hanem képregényekben elevednek meg előttünk. Azonban mindezek felett áll a játék talán legnagyobb eredménye, ez pedig nem más, mint a lassítás, népeszerűbb nevén a „bulett time”. A játékmenet közben egy gomb lenyomásával lehetőségünk van lelassítani az időt, így előnyhöz jutunk az ellenfeleinkkel szemben. Ez a megoldás egyszerre praktikus és látványos, a megjelenés idejében pedig teljesen egyedi volt. Azóta sok játék próbálta utánozni, de felülmúlnia egyiknek sem sikerült.

A Max Payne mérföldkő volt a számítógépes játékok világában. Teljes joggal nevezhető klasszikusnak, hiszen emlékezetes pillanatai, pazar akció jelentei, hátborzongatóan szép zenei aláfestése egy olyan tökéletes összképet alkotnak, ami garantáltan örökre megmarad a játékos emlékezetében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a különbség az Europa Universalis 3 és 4 közt?

A legtöbb játékkal ellentétben az Europa Universalis sorozat nem halad előre az időben, hanem technikailag …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük