Kezdőlap » Látnivalók » Milyen izgalmakat nyújt a Párizsi Eurodisney?

Milyen izgalmakat nyújt a Párizsi Eurodisney?

1920-ban alapította Walt Disney első rajzfilm stúdióját, a birodalom ma a szórakoztató ipar második legjobban működő vállalkozása, nem csoda: évente több millióan zarándokolnak el a Párizs melletti Eurodisney-be is. Miki egér parkjában feltétlenül érdemes legalább egy napot eltölteni. Aki felszáll a kisvasútra, az egyszerre láthatja a teljes csodát, hatalmas sziklákat, fenyvesekkel, erdőkkel tarkított buja zöldvilágot, láthatjuk a híres Vadnyugat egy szeletét.
Az Eurodisney park közel 60 – féle programot kínál a látogatóknak, érdemes felkeresni a gyorsbejárót, ahol megkaphatjuk a beszállási időpontot, így 40-50 perces sorban állás helyett szétnézhetünk akár a Kalózhajón is.
A szellemvasút rémületet okozó szörnyei, fényeinek játéka, és a félelmetes hangok együttesen remek szórakozást nyújt a félni vágyóknak. A hullámvasút szédítő gyorsasággal emel a magasba, vagy húz a mélybe, sikítva borzonghatunk rajta.
A Labirintusban, ha nem tévedünk el, akkor több olyan pontra is eljuthatunk, ahol ha csak egy fényképen is, de mi vagyunk a mesehősök.
Csipkerózsika várában is több mese kell életre, ami közös bennük: itt is mindig a jók győzedelmeskednek. Láthatjuk a mesék hőseit valóságos méretben, elvarázsolnak a termek, a kastély varázslatos világa.

Akik nem szédültek meg eléggé azok beülhetnek a rakétakilövőbe is, de ezt tényleg csak a legbátrabbaknak ajánlatos.
Verne világa a XXI. Század technikai csodája: egy hatalmas robot segítségével kalandozást tehetünk a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt.
Fantáziaország mozitermében természetesen Miki egeres rajzfilmet vetítenek. Ha a vetítésre nem jutunk be, akkor gyorsan pattanjunk autóba: a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, választékos színvilágból választhatunk autót magunknak, egy pályán haladva élvezhetjük az autózás örömeit, de persze nem itt lehet megelőzni a másikat.
A Nagy Felvonuláson minden kedvencünket láthatjuk, az első csoportban a régi figurák tűnnek fel: Miki egér, Minni egér, Donald kacsa, Plutó, és persze érkezik Chip és Dale is. A majd félórás programban érdemes a szereplőkhöz közel helyezkedni, hiszen a kiválasztottak akár táncra is perdülhetnek. A kis hableány, Ariel is feltűnik a színen, hatalmas kagylóból integet, látványos növényvilágot is hoz magával, mellette legjobb barátja Ficánka ül. Őket követi a Szépség, és az ő szörnyetege, bájos mosolygós, mozgó teáscsészék, gyertyatartók kísérik. Gondolatban pattanjunk fel Aladdin varázsszőnyegére, repüljünk együtt Aladdinnel és hercegnőjével, Jázminnal.
Eurodisneyland-ben nem csak a gyerekek, de a felnőttek is remekül érzik magukat ezen az egész napot betöltő kalandtúrán, és az ajándékboltoknak se szeri-se száma, minden gyerek megtalálja itt a maga kedvencét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük