Kezdőlap » Betegségek » Milyen házi gyógymódokkal csillapíthatjuk fájdalmukat a kisbabánk növekvő fogaira?

Milyen házi gyógymódokkal csillapíthatjuk fájdalmukat a kisbabánk növekvő fogaira?

Az anyukák sokat gondolkozhatnak azon,hogy vajon mit tehetnének amikor a kis csemetéjüknek jön a foga és hogyan igyekezzenek az ezzel járó fájdalmakat csillapítani. Ilyenkor a kisbabák nagyon nyűgösek lehetnek és sokat is sírhatnak. Egy szülőnek nincs is rosszabb dolog mikor látja ha a gyermeke szenved. Vannak viszont különböző praktikák a fájdalom csillapítására, amelyekkel enyhíthetjük a fájdalmukat fog növekedéskor. Fogzáskor sok álmatlan éjszakán lehet túl a szülő.
Először is gyermekünknek ilyenkor adhatunk kifli csücsköt, amivel enyhén dörzsölgetheti az ínyét ezzel is csillapítva a fájdalmat. Jó mód még a hűtött alma vagy esetleg répa darabkák.
Boltokban bármikor beszerezhető a csemeték részére olyan kis rágóka ami hűthető. Ugyan is a hideg is enyhíti a fájdalmakat. Mivel a fogzás idején a rágás a legtermészetesebb gyógyír.
Étkezéskor fém kiskanállal etessük a gyermekünk, mert a nemesfém kanál antibakteriális és hűsítő hatása a van a kicsi fogínyére.
A rég bevált természetes kamilla tea sem maradhat el, amelynek szintén gyulladás és fájdalom csillapító hatása van. Áztassunk le kamillateát és adjunk a gyermeknek inni belőle.
Érdemes ezek mellett is felkeresni egy patikát, ahol erre a célra is megvásárolható gyógyászatilag kevert íny ecsetelő, amelyek ízben nem rosszak, tehát egy fültisztítóval az érintett területet bekenhetjük ezáltal csillapodik a fájdalom is.
Mindenképp a hideg enyhíti a gyermekek fogzás ideje alatt fellépő fájdalmakat, ami azt jelenti, hogy ha már nagyobb a gyermek akkor adhatunk nekik házilag elkészített fagyit ami egészségesebb a különbözőektől amiket a boltokban lehet vásárolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük