Kezdőlap » Betegségek » Milyen hatású az epe az immunrendszerünkre?

Milyen hatású az epe az immunrendszerünkre?

Az immunrendszerünk több mint a fele a belekben van. A belekben levő immunrendszer munkája sokkal nehezebb, mint a vérben lévőé. A vérbe ritkán jut be fertőzés, de a beleink naponta ki vannak téve paraziták, baktériumok és gombák millióinak.
Mivel a belek immunrendszere folytonos harcban áll ezekkel a mikrobákkal, könnyen túl agresszívé válhat , és megtámadhatja a saját belsőnket. Az epe segíti a belek immunrendszerének szabályozását, ezáltal az agresszivitást és az autóimmun betegségeket enyhíti. Ha a belekkel kapcsolatos autóimmun betegségben szenvedünk, annak lehet az epefolyás elzáródása is az oka.
Az epe munkája a paraziták és candida elpusztítása. A vizsgálatok kimutatták, hogy a legegészségesebb emberben is vannak paraziták, és gombafertőzések. A vesék vízzel oldódó anyagokat tisztítanak ki a testünkből, a máj a zsírban oldódó mérgeket az epéhez küldi. Ám ha az epe nem képes ellátni feladatát, ezek a mérgek felhalmozósnak Ilyen halmozódás a koleszterin is, ami csak az epén keresztül távozhat a testből, így megemelkedik a koleszterinszintünk. Sajnos ilyenkor a bilirubin is megemelkedik, ez okozza a sárgaságot, és ez látható az ember bőrén és szeme fehérjén is. Mérgek és vegyszerek ezrei haladnak át a májon naponta, hogy a szervezetből kijussanak.
Sajnos, ami jó a belek immunrendszerének, az egyáltalán nem jó a test többi részének. Az epe visszafolyhat a véráramba, és az ott aktívan dolgozó immunrendszer megpróbálja őket kitenni. A gyomorsav vérkeringésbe jutása mellett, még a hasnyálmirigybe és a májba is belekerülhet, és maró lúgos égést okoz. Az epe Ph értéke 9. 5-ös, ez igen magas maró hatással bír.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük