Kezdőlap » Étel » Milyen gyümölcs a gránátalma?

Milyen gyümölcs a gránátalma?

Ha a piacon végig nézünk egy pulton, az ismert gyümölcsök mellett feltűnhetnek olyan gyümölcsök is, amelyekről hallottunk, de még nem fogyasztottuk, vagy számunkra teljesen ismeretlenek.
A gránátalma, Kelet és Dél- Ázsia növénye, kívülről valóban egy almához hasonlít, ám felbontása után ( ami nem is olyan egyszerű) láthatjuk, hogy több kisebb kamrában helyezkednek el a magok, amelyet vékony hártya választ szét. Ezt a hártyát megbontva juthatunk a magokhoz, amelyek fogyaszthatók.
Íze egyszerre fanyar és édeskés, nagyon kellemes íz világú. A magokat vonja be az édeskés hús, ezeket nem kell egyenként leszopogatni, mert a mag is ehető. Fogyaszthatjuk önmagában, süteményre szórva, le turmixolva, salátákban. Felbontásnál nagyon ügyeljünk a helyes technikára, mert értékes levet veszíthetünk.
A gránátalma erős antioxidáns, különösen gazdag c vitaminban. Jótékony hatásai közé tartozik a cukorbetegség, magas vérnyomás csökkentése, gyerekeknek is nagyon ajánlott. A gránátalma leve 10x erősebb antioxidáns, mint a hagyományos almalé.
Ha vásároljuk, mindig súlyra nehéz, sérülésmentes gyümölcsöt válasszunk. Ha száraz, vagy könnyű akkor már régebbi a gyümölcs.
Termesztése itthon kevés gyümölcsöt hoz, de a látvány miatt érdemes fáradoznunk vele, 2 m magasra nőhet. Érése szeptembertől november elejéig tehető. Hűvös helyen sokáig tárolható.
Ha valakinek nem nyeri el a tetszését maga a gyümölcs, jótékony hatásai miatt érdemes más formában rendszeresen fogyasztani, gyógynövény szaküzletben vásárolhatjuk kapszula vagy más kiszerelésben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk tejfölös csirkepaprikást?

A tejfölös csirkepaprikás elkészítési ideje 50 perc így akár munkából hazaérve is készíthetjük, amíg fől …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük