Kezdőlap » Baba-mama » Milyen fontossága van a szoptatásnak?

Milyen fontossága van a szoptatásnak?

A legnagyobb dolog a világon egy kisbaba megszületése, ami egy új élet kezdetét jelenti. Az anyák és gyermekük között erős és különös kötődés jön létre már a terhesség alatt. Ezt a kötődést még jobban felerősíti a szoptatás. Sajnos sok édesanya félti a melleit, nehogy a szoptatás után csúnyák legyenek és saját hiúságuk, miatt megfosztják gyermeküket ettől a védelmi rendszertől.

A fogyókúra sem javasolt rögtön a szülés után, hisz szoptatás alatt is megfelelően kell táplálkozni, hogy folyamatos legyen a tejtermelés. A szoptatás nagyon fontos a pici baba számára, az anyatejben lévő vitaminokat és tápértéket nem pótolhatja a tápszer. Sajnos vannak akik nehezen tudnak szoptatni, mert nincs elegendő tejük erre a célra léteznek tejszaporító teák, érdemes kipróbálni őket, mert segítenek egy kicsit a tejtermelődésben.

A csecsemő az anyatejből kapja meg a megfelelő tápanyagot, mely segít neki a szervezet ellenálló képességének kifejlődésében. A kutatások azt mutatják, hogy sokkal egészségesebbek azok a gyermekek, akik anyatejen nőttek fel, mint akik tápszert kaptak.

Ez nem azt jelenti, hogy a tápszeres csecsemők állandóan betegek lesznek, csak annyit, hogy az anyatej a legmegfelelőbb táplálék a baba számára, amely fontos a későbbi életénél is. A szoptatás alatt egy különösen erős kapocs jön létre a baba és az anya között ez egy belsőséges kapcsolat, amelyet érdemes kihasználni és testünkkel ráérünk később foglalkozni, hogy visszaszerezzük régi alakunkat. A tápszerezés ráadásul sokkal bonyolultabb, mint a szoptatás, folyamatosan sterilizálni kell, míg az anyatej állandóan sterilen áll készen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan akadályozzam meg, hogy ne legyen hisztis a gyermekem?

A hisztis időszakon minden gyermek átesik, az nem mindegy, hogy ez meddig tart és, hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük