Kezdőlap » Karácsony » Milyen finomságokat adhatunk karácsonyra?

Milyen finomságokat adhatunk karácsonyra?

Napjainkban egyre többet ajándékoznak olyan meglepetést az emberek szeretteiknek, mely ehető, vagy iható. Ez nemcsak hogy személyes, hanem praktikus is. Hogyha idén bajban vagyunk azzal, hogy kinek mit adjunk karácsonykor, érdemes átgondolni ezt a lehetőséget is, hiszen így biztosan megtaláljuk mindenkinek a személyre szóló, tökéletes meglepetést.
Például ajándékozhatunk egy saját készítésű likőrt is, mely sokkal finomabb, és egyedibb mint a boltban kaphatók, ráadásul úgy dekoráljuk, és csomagoljuk ahogy csak el tudjuk képzelni. Készíthetünk saját magunk által kitalált teakeveréket is, és egy ízléses üvegcsébe, vagy dobozva becsomagolva ezt is átnyújthatjuk karácsonykor. Ajándékozhatunk egészségeset is, például mézben eltett magvakat.
Teljesen egyedi ajándékot készíthetünk marcipánból is, ha értünk hozzá, akár magát a masszát is elkészíthetjük, vagy a boltban vásárolt masszából alkothatunk egyedi figurákat, személyre szóló alakzatokat, melyet később kedvünkre színezhetünk, díszíthetünk. Rendkívül sokan örülnek a házilag gyártott bonbonoknak is, melyeket egyesével becsomagolva, egy szép ajándékdobozban nyújthatunk át. Hogyha felnőtteknek készítjük a finomságot, az alap tésztába keverhetünk némi alkoholt is, hogy ízletesebb legyen a végeredmény. Aki szokott lekvárt készíteni, annak szuper ötlet lehet a lekvár ajándékba adása is, mivel azt bárki fel tudja használni akár süteménybe, akár kenyérre kenve, hiszen a házi lekvárnál nincs is jobb. Ugyancsak remek ötlet lehet ha egy limitált kiadású szettet, például kávés készletet adunk ajándékba annak, aki szereti ezt a forró italt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük