Kezdőlap » Film » Milyen film az Elrabolva?

Milyen film az Elrabolva?

Az Elrabolva – eredeti címén Taken – egy 2008-ba bemutatott akciófilm, rendezője Pierre Morel, a forgatókönyvön Luc Besson is dolgozott. A cselekmény főszereplője Bryan Mills (Liam Neeson) nyugalmazott titkosszolgálati ügynök, aki szeretné, hogy újra barátságos kapcsolatba kerüljön tinédzser lányával, Kimmel, így, személyes véleményre ellenére engedi, hogy a lány Franciaországba utazzon. Nem telik el azonban sok idő, és Kimet elrabolják, Bryan pedig versenyt futva az idővel elindul, hogy kiszabadítsa.

Az Elrabolva hatalmas anyagi és kritikai sikere szinte minden nézőt megdöbbentett. A történet meglehetősen közhelyesnek hangzik ugyan, ám a készítők rengeteg olyan jelenetet iktattak a filmbe, amin őszintén tudunk izgulni, elég csak azokra a képsorokra gondolnunk, mikor Bryan megtudja, hogy a lányát elrabolták. A feszültség végig egyre csak fokozódik, az akciójelenetek látványosak és követhetőek.

Amiért azonban a legnagyobb dicséret illeti a filmet, az az érzelmek őszinte ábrázolása Kim és Bryan egyaránt szimpatikus karakterek, akikkel könnyen tudunk azonosulni, emiatt drukkolunk is nekik.
Liam Neeson egészen megdöbbentő teljesítményt nyújt a főszerepben. A korábban leginkább drámai szerepeiről ismert színész egy teljesen új oldalát ismerhetjük meg. Hitelesen jeleníti meg a lányáért bármire képes apát, ezáltal magának a filmnek is nagyobb lendületet ad.

Az Elrabolva egy tökéletesen sikerült akciófilm, a műfaj egyik legjobbja. Korrekt rendezése, kiváló színészei és folyamatosan lendületben lévő cselekménye garantáltan leszögezi a néző figyelmét egészen az utolsó képkockáig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük