Kezdőlap » Film » Milyen film az Atlantisz – Az elveszett birodalom?

Milyen film az Atlantisz – Az elveszett birodalom?

Az Atlantisz – Az elveszett birodalom egy 2001-ben készült animációs film. Főszereplője Milo Thatch, az izgága nyelvész, akinek feltett szándéka, hogy felkutassa Atlantisz rejtélyes birodalmát. Egy váratlan esemény hatására lehetősége nyílik rá, hogy egy nagyszabású expedíció keretében megtalálja elveszett birodalmat. Rá, és az út többi tagjára is hihetetlen kalandok várnak, és egy olyan világ nyílik meg előttük, amiről korábban álmodni sem mertek.
A kaland műfaj egyáltalán nem idegen az animációs filmek körében, az Atlantisz – Az elveszett birodalom pedig tökéletesen ráérzett arra, hogyan kell tetszetősen ötvözni a humort a nagyszerű látvánnyal, és a komoly mondanivalóval. A történet hamar – talán kissé túlságosan is hamar – a lényegre tér, innentől kezdve pedig lélegzetelállítóan látványos részek váltogatják egymást. A célhoz tartó út is tele van szenzációs akciójelenetekkel, amik önmagukban is fenomenális látványvilágot tárnak elénk, ám ez még semmi ahhoz a vizuális csodához képest, amit akkor látunk, mikor hőseink megérkeznek Atlantiszba. Rendkívül gazdag színvilág, valamint pompásan megrajzolt képek teszik gyönyörűvé a film látványvilágát, amit egyszerűen öröm nézni.
A film nagy érdeme ezen felül még a rengeteg változatos jellemű figura. A csapat minden tagja egy saját, önálló egyéniség, akik rengeteg jó poént hoznak az alapanyagba.
Az Atlantisz – Az elveszett birodalom egy igényesen elkészített munka, melynek egyetlen komoly hibája a rövid játékideje, emiatt nincs lehetőségünk mélyrehatóbban megismerni Atlantisz népének szokásait, életmódját, amire pedig a nézők nagy része biztosan kíváncsi lett volna. Ettől függetlenül bátran ajánlható a legkisebbtől a legnagyobb korosztályig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük