Kezdőlap » Film » Milyen film a Ragadozó?

Milyen film a Ragadozó?

A Ragadozó egy John McTiernan rendezésében készült 1987-es akció-horror. A történet szerint egy csapat kommandós azt a feladatot kapja, hogy szabadítsanak ki egy fogságba esett minisztert egy gerillákkal teli dzsungelből.

A katonák elindulnak, a feladatot sikeresen végre is hajtják, ám az igazi veszély csak ekkor éri utol őket. Egy idegen életforma támad rájuk, melynek lopakodó stratégiája, és megfontolt lépési ellen az egyre fogyatkozó létszámú csapat tehetetlennek bizonyul.

A Ragadozó nagyszerűen képes feszültséget teremteni, hiszen magát a ragadozót sokáig egyáltalán nem látjuk, csupán az általa látottakat figyelhetjük meg afféle szubjektív nézetben. Ezek a jelenetek kifejezetten hátborzongatóan hatnak. Az első – kissé lassabb tempójú – harminc perc után csap bele a történet a lényegi szálba, nevezetesen, hogy a kommandósok próbálják kideríteni, mivel is állnak szemben. A félelemkeltés és a hangulat nagyon erős, még a világosban játszódó jelenetek is ijesztőek.

Arnold Schwarzenegger rendkívül karakteres főhős, aki, ha kell, határozott, kemény vezető, de szükség esetén csapattársai lelki világát is ápoló ember. A film végén lévő majdnem negyed órás összecsapása a ragadozóval kétségtelenül az egyik legemlékezetesebb momentum a filmben. A szinte teljesen néma képsorokban rengeteg az erő, a néző őszintén izgul a főhősért, akiben végül a ragadozó komoly ellenfélre talál.

A Ragadozó egy méltán klasszikussá vált horrorfilm, rengeteg izgalmas akciójelentettel, végig nyugtalan légkörrel, karakteres színészekkel, látványos fényképezéssel, és hangulatos zenei aláfestéssel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük