Kezdőlap » Film » Milyen film A nyomozó?

Milyen film A nyomozó?

A nyomozó egy 2008-ban készült thriller, ami sokszor szatirikus védjegyeket vonultat fel, de szürreális elemeket is tartalmaz. Rendezője Gigor Attila, aki egyben forgatókönyvíróként is dolgozott a filmen.

A főszerepben egy Malkáv Tibor nevű férfit látunk (Anger Zsolt), aki kórboncnokként dolgozik. Zárkózott, szótlan természetű, édesanyja kórházban van, állapota egyre rosszabb lesz. Tibor nagy lehetőséget kap, mikor egy rejtélyes férfi ajánlatot tesz neki: akkorra összeg ütheti Tibor tenyerét, amiből könnyedén kifizetheti édesanyja műtétjét, csupán meg kell ölnie egy általa ismeretlen embert. A dolgok azonban nem várt fordulatokat vesznek.

Magyar krimi ritkán sikerül olyan jól, mint A nyomozó. Nagyszerű élmény látni, ahogy a rendező a különböző stílusjegyeket biztos kézzel kombinálja, így a film atmoszférája egyszerre bohókás és zord, meseszerű és horrorisztikus. A cselekményvezetés az egész játékidő alatt precíz, egyszer sem válik unalmassá a cselekmény. Ahogy szépen lassan fény derül a különböző fordulatokra, egyre világosabbá válnak a néző számára is a miértek.

Mindehhez kiváló operatőri munka és zenei aláfestés társul.
Elismerés illeti Anger Zsolt színészi teljesítményét. Egészen elképesztő, mennyire hitelessé válik általa Malkáv Tibor cseppet se hétköznapi figurája, de a többiek is korrekt teljesítményt nyújtanak.
A nyomozó üdítő élmény magyar filmgyártásban. Visszafogott, mégis erőteljes, magával ragadó alkotás, amire mindenképpen érdemes rászánni az időt, hiszen egy páratlan filmélményt nyújt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük