Kezdőlap » Film » Milyen film a Locke?

Milyen film a Locke?

A Locke egy 2013-ben készült kamaradráma, amit Stephen Knight rendezett és írt. A főszerepben Tom Hardy látható. A cselekmény teljes egészében egyetlen autóban játszódik, a történetvezetés pedig reális időben zajlik, vagy a film történetében körülbelül ugyanannyi idő telik el, mint amennyi a játékidő hossza.

A történet főszereplője Ivan Locke, egy építési folyamat vezetője egyik éjszaka autóba száll, otthagyja a munkáját, és elindul. Senki sem tudja, hová megy, mi a célja, ám Ivan az út során megpróbálja telefonon keresztül a családjának és minden ismerősének elmagyarázni, mi is vezérli őt, ám ez nehezebb, mint elsőre gondolta volna.
A Locke egy teljes mértékben egyszereplős film, a játékidő teljes egészében csakis Tom Hardy-ra koncentrál, rajta kívül senki nem szerepel a filmben, csupán hangokat hallunk, mikor Locke telefonon beszél valakivel. A cselekmény ennek ellenére nem válik vontatottá, sőt, kifejezetten izgalmas, mivel eleinte mi nézők sem tudjuk, mi lehet Locke célja, ám ahogy haladnak az események, egyre több és több információ kerül elénk. Ez a fokozatosság képes folyamatosan fent tartani az érdeklődést.
Tom Hardy lenyűgöző színészi teljesítményt nyújt. Nyugodt, még a legnehezebb helyzetekben is racionális, ám néha mégis kiboruló alakítása egy teljes mértékben hiteles, és őszinte jellemet tár elénk. Erre szükség is volt, hiszen ha az ő színészi teljesítménye gyenge lett volna, az az egész produkció kárára megy.
A Locke nem könnyű szórakozás, megtekintéséhez komoly figyelem szükséges, de kétségtelenül egy hatásos, elgondolkodtató alkotás, amire érdemes figyelmet fordítani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük