Kezdőlap » Film » Milyen film a Kommandó?

Milyen film a Kommandó?

A Kommandó egy 1985-ben készült akciófilm Arnold Schwarzenegger főszereplésével. A történet szerint John Matrix visszavonult katona békésen él együtt a kislányával, mígnem egy napon felkeresi őt korábbi felettese, hogy közölje vele: valakik módszeresen elkezdték kivégezni Matrix korábbi embereit. Nem telik bele sok idő, és Matrix házát támadás éri, kislányát elrabolják, őt pedig arra kényszerítik, hogy működjön együtt velük, ő azonban versenyt futva az idővel megpróbálja megakadályozni az ellenségei tervét, és kiszabadítani a lányát.

A Kommandó legnagyobb erőssége az, hogy egy pillanatra sem veszi komolyan magát, így sikerül elkerülnie, hogy erőltetetté váljanak a látottak. A cselekmény mindvégig szórakoztató, még a legelképesztőbb jelenetek is is viccesnek hatnak, ehhez nagyban hozzájárul a film fekete humora. Az akciójelenetek kétségtelenül látványosak, kifejezett elismerés illeti a film végét, mikor a főhős több tucat katonával csap össze.

Arnold Schwarzenegger játéka tökéletesen megfelelő, kisugárzása tökéletesen illik John Matrix figurájához. A színészi játék egyébként teljes mértékben elfogadható, igaz, senki sem nyújt kiemelkedő teljesítményt, de ebben a filmben ez tökéletesen elég.

A Kommandó egy nagyszerű szórakozás, bár érdemes tisztában lenni a műfajjal, mielőtt leülünk megnézni. A magas korhatár besorolás nem véletlen, a cselekményben rendkívül sok az erőszak. Ha azonban képesek vagyunk befogadni a film humorát, és ráhangolódni a látottakra, felhőtlen szórakozást képes nyújtani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük