Kezdőlap » Baba-mama » Milyen felszerelésre van szükség a kisbaba érkezéséhez?

Milyen felszerelésre van szükség a kisbaba érkezéséhez?

A babafelszerelésre nemcsak otthon lesz szükség, hanem már a kórházban, ezért a kórházi csomagban nagyon fontos, hogy alapvető dolgokat ne hagyjunk ki a baba számára sem. A legtöbb kórház előre tájékoztat arról, hogy milyen protokoll szerint gondozzák az újszülötteket, például saját ruhácskában lehetnek-e, vagy kórházi ruhát esetleg pólyát kapnak. Szintén fontos, hogy rooming-in van-e a kórházban, azaz az anyukával marad-e éjszakára a baba. Ha nem, és éjszakára a csecsemőosztályon van, akkor általában bekérnek 15-20 darab pelenkát és valamennyi popsitörlőt is. Ezt be kell adni az osztályra, hogy a babákat éjszaka tisztába tudják tenni.
A kórházba célszerű még mellszívót is vinni, jól jöhet. A hazautazáshoz szükség lesz saját ruhára: body, rugdalózó, póló, kiskabát vagy kardigán, harisnya, zokni, sapka is kell. A ruházatot az időjárástól függően válogassuk össze. A hazavitelhez nagyon fontos valamilyen hordozó, de elsősorban babakocsi, ha tömegközlekedéssel utazunk. Autós utazáshoz feltétlenül kell biztonsági gyermekülés újszülötteknek való szűkítővel.
A baba otthoni gondozásához már valószínűleg hónapokkal ezelőtt összekészítették a szülők valamennyi szükséges dolgot. Az éjszakai alváshoz rácsos ágy kell, lehetőleg állítható magasságú. Az ágyba matrac, gumilepedő, ágynemű és huzat kell. Esetleg puha plédet is használhatunk a takaráshoz.
A napi gondozáshoz pelenkázófeltétre van szükség, a fürdetéshez célszerű kisebb műanyag kádat venni. Ha ehhez van állvány is, akkor nem kell hajolgatni a szülőknek.
A szoptatáshoz, etetéshez pedig kényelmes fotelt vegyünk használatba. Ehhez talán a relax fotelek a legjobbak, mert kicsit hintáznak is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük