Kezdőlap » Baba-mama » Milyen ételt adjunk a kisbabánk számára?

Milyen ételt adjunk a kisbabánk számára?

Nagy kérdést tesz fel magában egy kismama, hogy vajon milyen ételt adjon a kisgyermeke számára. Bébiétel legyen az vagy saját otthon készített ételeket adjunk a piciknek.
Vannak szülők akik nagy hívei a bébiételeknek a különböző bébiétel gyártók nagy örömére. Sok előnye van annak, ha azt fogyaszt a gyermek, mivel a készételek teljesen fertőzésmentesek. Ám a bébiételeknek vannak hátrányai is , amelyek közé a legfontosabbnak tartott, hogy nagyon drágák.
Túl sok olyan vitamin van benne ami vízben oldódó, illetve sok benne a szénhidrát pl. a cukor. A szülő a rendszeres bébiétel fogyasztással hozzá szoktatja a gyári ízekhez. Egyes bébiételek túl sok összetevőből állnak ezáltal , esélyt adnak a babának az allergia kialakulására. Egyes ételeknek még magas a só tartalma, ezáltal ha a szülő ilyen ételeket ad a gyermekének, akkor ügyeljen arra, hogy olyan bébiételt válasszon a baba számára, amely nem tartalmaz cukrot illetve sót és kevés összetevőből álljon.
Viszont a legkevésbé ajánlottak azok az ételek amelyek vízzel elkeverve pépes ételeket kapunk. Ezért ajánlott inkább akár saját kezűleg készített gyümölcspépet , és egyéb pépes ételeket magunk elkészíteni.
A házilag készített ételekkel is azonban vigyáznunk kell, hogy a gyermeknek ne nehéz ételeket adjunk, igyekezzünk könnyű változatos étrendet kialakítani.
Így a gyermek megismeri a különböző ételek izét és kialakul benne hogy mit szeret és esetleg mi az az étel ami nem ízletes a számára.
Így folyamatosan figyelemmel tudja kísérni a szülő, hogy ha allergiás kiütések jönnek ki a gyermeken amit legközelebb nem vagy csak óvatosan kell adni a kisbabának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük