Kezdőlap » Hotel » Milyen ételekkel találkozhatunk a repülőn?

Milyen ételekkel találkozhatunk a repülőn?

Bizonyára sok ember fantáziáját foglalkoztatja az, hogy milyen ételeket is ehetünk a repülőgépeken. Ez a kérdés leginkább akkor válhat fontossá, hogyha épp egy repülőút előtt állunk. Általában a repülőgépeken is változó ételeket szolgálnak fel, és persze napszaknak megfelelően is számíthatunk reggelire, ebédre, vagy vacsorára. Csak hogy egy példát említsünk, a vacsora részeként általában kapunk valamilyen húsételt, csirkét, borjút vagy halat, salátát, és elég gyakori hogy kis kenyeret, valamint desszertet is kapunk mellé.

Mindenképp nézzük meg, a repülőjegyünk magában foglal e bármilyen ételt, italt. A fapados járatokra váltott jegyek általában nem, ezért ebben az esetben az lehet a fontos, hogy vihetünk e magunkkal valamilyen élelmiszert a gép fedélzetére. Sajnos semmilyen italt nem engednek át az ellenőrzőkapun, így azt nem lehet felvinni a repülőre sem, viszont ha viszünk magunkkal egy fél literes üres palackot, azt megtölthetjük vízzel, miután áthaladtunk a biztonságiakon. Hogyha nem vagyunk biztosak abban, hogy valamit felvihetünk e a repülőgépre, akkor nézzünk utána, minden repülőtéren, és általában a légitársaság weboldalain is fel van tüntetve a tiltott dolgok listája.

Minden légitársaságnál mást szolgálnak fel, az ételek és italok mennyisége általában függ attól, hogy milyen osztályra váltottunk jegyet, és persze az utazás hosszától is. Egy hosszabb úton az első osztályon akár a legjobb, luxusminőségű borokat, pezsgőket, valamint akár 7 fogásos ebédet is kaphatunk, míg egy kedvezményes osztályon csupán néhány szendvicset, és ásványvizet szolgálnak fel. Természetesen a különböző országokban teljesen eltérő a kínálat, de mindenhol kapunk műanyag evőeszközt, sót, fűszert, vagy cukrot, valamint szalvétát vagy frissítő kendőt. Amennyiben első osztályra váltunk jegyet, akkor teljes mértékben éttermi kiszolgálásra számíthatunk, és fém evőeszközökre, keleti kultúrában pedig fa evőpálcákra.
Összességében elmondható, hogy a légitársaságok mindegyike odafigyel a kiszolgálás minőségére, habár mindenhol eltérő a mennyiség. Néhány ritkább esetben előre rendelhetőek az ételek, a fapados járatokon pedig úgy rendelhetünk az étlapról, mint egy büfében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Mezőkövesd egy olyan kisváros, ahol közel 16 ezren élnek, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Mezőkövesd az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük