Kezdőlap » Családi élet » Milyen érzelmeket vált ki a terhesség a férjekből ?

Milyen érzelmeket vált ki a terhesség a férjekből ?

Oltalmazni akarják feleségüket, még büszkébbek házasságukra, büszkék férfiasságukra (ez egyike azoknak a dolgoknak, amik bizonyos fokig aggasztani szokta a férfiakat) és örömmel várják a gyermeket. De legbelül kicsit kívül rekedtnek érzik magukat (ugyanúgy, ahogy egy kisfiú, amikor rájön, hogy édesanyja állapotos, azt érzi, hogy rá már nincs szükség). Ilyenkor a férj esetleg mogorvább a feleségével, több estét tölt férfibarátok társaságában vagy más nőkkel kezd flörtölni.

Persze ez csak megnehezíti a feleség helyzetét, akinek még inkább támaszra van szüksége életének ebben a különleges szakaszában. A kirekesztettség érzése különösen akkor jelentkezik, amikor az anya a kórházban van az első gyermekkel. Az apa beviszi feleségét a kórházba, és átadja azoknak, akik gondját viselik. Hirtelen egészen magára marad, munka idő után nem tud mihez kezdeni. Esetleg várhat benn a kórházban és azon aggódik, hogy halad a vajúdás.

Vagy haza mehet teljesen elárvulva otthonába. Nem csoda, ha ilyenkor a férfi megiszik egy-egy pohárral. Munka helyén a kollégák foglalkoznak ugyan vele, de főleg ugratás formájában. Amikor meglátogatja feleségét és az újszülöttet, a kórház egyáltalán nem kelti benne azt az érzést, hogy ő a család feje, hisz csupán egyike a sok látogatónak, akit ott meghatározott órákban megtűrnek. Amikor eljön az idő, hogy haza vigye családját. az anya (meg a nagymama és akik még segíteni jönnek) minden figyelme a kicsi felé fordul, az apának szinte csak a hordár szerepe jut. Ez nem azt jelenti, hogy az apák azt szeretnék, ha ilyenkor mindenki velük foglalkozna, de sokszor úgy érzik, hogy a szokottnál kevésbé fontosak és épp ezért kicsit bizony csalódottak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Különélés vagy válás gyermek szemmel

Mindenki boldog, gondtalan életre vágyik, mégis akadnak családok ahol a problémák megoldását nem tudják együtt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük