Kezdőlap » Látnivalók » Milyen érdekességek várnak ránk Hajdúszoboszlón?

Milyen érdekességek várnak ránk Hajdúszoboszlón?

Hajdúszoboszlóról szinte mindenkinek a víz, a fürdés jut eszébe, ami nem is csoda, hiszen 1925 óta itt gyógyvíz tőr fel a mélyből. Hajdúszoboszló nem csak gyógyvízéről lehet híres, hanem a példa értékű harangházáról is, mely 46 kisebb-nagyobb haranggyűjteményt tudhat magáénak. Ebből hat kisharang negyedóránként egy kis dallamot játszik, illetve óránként is egy hosszabbat. Minden harangon egy-egy egyedi felirat található, melyet,akit érdekel személyesen el is olvashat.

Ha a termálfürdő előtt egy kedves, barátságos városutazást szeretnénk, akkor felülhetünk a nosztalgiavonatra is, amivel könnyedén és gyorsan megtekinthetjük a városka főbb nevezetességeit. Például a Római Katolikus templomot, a klasszicista stílusú városházát, és vele szemben pedig a Református templomot.

E templom mögött található egy városfal-rész, amely egykoron a várost védte.
Hajdúszoboszlón a vendégek időtöltése nem szorítkozik csupán a medencékben való ücsörgésre,(esetleg egy jó élményfürdőre, aquaparkban és csúszdaparkban való mókázásra) akkor a környéken sportos kikapcsolódásra is van lehetőség, ahol a kicsik és a nagyok akár egyszerre is megmutathatják ügyességüket. Általában a kalandparkok hegyek között vannak, igaz Hajdúszoboszlón is erdőben van, viszont nincs szédületes mélység, biztonságosabb a gyerekes családok számára. Ha az egész napos mászkálásban elfáradunk, lehetőségünk van a híres Hajdúszoboszlói iszap regeneráló hatását kipróbálni, ami nem csak az ízületi bántalmakra, de nőgyógyászati problémákra is gyógyírt jelent.
Ha a gyógyulás és feltöltődés mellett további kalandra vágyunk, látogassunk ki egy tanyára, ami hamisítatlan falusi hangulattal toldja meg utazásunk

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük