Kezdőlap » Karrier » Milyen ember volt Walt Disney?

Milyen ember volt Walt Disney?

A világ legnagyobb rajzfilmgyárát vezette, olyan mesék kerültek ki a kezei közül, amelyek mai napig kultusznak számítanak. Nincs olyan ember, aki ne az ő rajzfilmjein nőtt volna fel.

Walt Disney (1901-1966) filmrendező és producer volt. Ő kapta a legtöbb Oscar-díjat 59 alkalommal jelölték és 26 alkalommal nyerte el, ami nem csekély mennyiség. Ő nagyon vaskezű volt a cégénél, viszont a családját megbecsülte, próbálta azt megadni a családjának, amit ő nem kapott meg gyerekként. 1939-ben megjelent Hófehérke és a hét törpe nagy sikert aratott, amit a Pinokkió követett, aztán jött sorban a Fantázia, Dumbó, Bambi, Hamupipőke, Alice csodaországban később a Pán Péter, Susi a tekergő, Csipkerózsika, 101 kiskutya.

Érzelmileg nem volt egy nyitott ember, egyik bátyja és később a felesége és gyerekei álltak hozzá a legközelebb. Folytonos bizonyítási vágya és a maximalizmusa miatt nem szerették a beosztottjai, mint főnököt. Ha bárki is ellentmondott neki azt lelkiismeret fordulás nélkül elküldte a cégtől. Ugyan a családjának mindent megadott, de az apai terrort nem tudta leplezni és ezt ki is mutatta a munkahelyén. Egyszer munkatársai megakarták lepni őt évfordulója alkalmából, ezért kitalálták, hogy készítenek egy aranyos animációs filmek Miki és Minnie egér szerelmének beteljesedéséről.

Miután Walt megnézte a rajzfilmet mosolyogva kérdezte ki készítette ezt neki, amikor kiderült, hogy két animátor munkatársa lepte meg, felszólalt, hogy ki vannak rúgva, csak azért, mert szerint csúfot űztek Miki egérből. Azonban kitartó ereje és optimizmusa példa értékű a számunkra, hiszen nem egyszer került pályája során olyan helyzetbe, mikor úgy gondolta, hogy nincs tovább „bezár a bazár”.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük