Kezdőlap » Lakberendezés » Milyen elönyei és hátrányai vannak a mikrohullámú sütőnek?

Milyen elönyei és hátrányai vannak a mikrohullámú sütőnek?

Kevés olyan háztartás van, ahol nem találkozhatunk mikrohullámú sütővel. A mikrohullámú sütőben elkészített ételek is vannak olyan finomak mint amit a tűzhelyen elkészítünk. Sőt a mikrohullámú sütőben készített ételekben több vitamin, ásványi- és tápanyag marad benne. Viszont a mikrohullámú sütő lehet veszélyes és káros is.
A leggyakoribb veszély a forrázás, amely az egyenletlen ételek megfőzése és a kiáramló gőz okozhat. Viszont a mikrohullámú sütő nem alkalmas sterilizálásra. Ide tartozik az üvegek illetve a cumisüvegek.
Viszont vannak előnyei is. Ezek közé lehet sorolni azt, hogy gyorsabb mint a hagyományos főzési eljárás.
A tápanyagok az ételben maradnak a használat során. Több vitamin marad az ételben, mint ha főznénk.
Az egészségünkre veszélyes mikroorganizmusok a mikrohullámú sütő által ezáltal csökkenthetjük a kritikus zónába esés idejét.
A nagy mennyiségű mikrohullám károsan hathat az egészségre és egészségügyi problémákat okozhat. Ilyen például az égés vagy a hólyagosodás.
A mikrohullámú sütök egyik hátránya, hogy nem egyenletesen melegíti fel az ételeket ezáltal a mikroorganizmusok és más baktériumok megtelepedhetnek a hidegen maradt étel részeken. Ennek elkerülése érdekében például a húsokat szeleteljük fel, tartsuk meg az optimális hőmérsékletet. Vigyázzunk az italokra mivel azok könnyebben felmelegednek és a forró ital égést és forrázást okozhat.
Vannak tévhitek a mikrohullámú sütőkkel, viszont nem kell hallgatni rájuk mert nem igazak. Nem radioaktív a mikrohullámú energia. Nem változik meg a kémiai szerkezete az ételnek sem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan rendezzük be a lakást?

A Lakberendezésben nincsenek szabályok. Ez mindenki egyéni ízlésétől, és persze pénztárcájától függ. Nincsenek megkötések, viszont …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük