Kezdőlap » Karácsony » Milyen elegáns ehető ajándékokat adhatunk karácsonyra?

Milyen elegáns ehető ajándékokat adhatunk karácsonyra?

Sok olyan dolog van, ami ehető és ajándékba is adható egyben, elég csak kiindulni a bonbonokból. És mindjárt személyesebb lesz, ha saját magunk készítjük el, sőt akár egészen egészséges is. Vegyünk például egy csomag datolyát, magozzuk ki, a magok helyére tömjünk egy fél dióbelet. A vágás helyét zárjuk le úgy, hogy olvasztott csokiba mártjuk a datolyaszemnek azt az oldalát. Elég egy kis dobozka vagy átlátszó celofánzacskó egy masnival és máris tökéletes.
Hasonló szépen csomagolva adhatunk ajándékba saját kandírozású gyümölcsöket, saját gyűjtésű gyümölcsökből álló diákcsemegét vagy csokoládéba mártott kanalakat, esetleg ha van öntőformánk, akkor csokoládétáblát, amit gyümölcsdarabokkal, színes cukorkákkal dekorálunk, vagy készíthetünk mályvacukrot.
Adhatunk ajándékba reggelit is. Nagyon bájos dunsztos üvegeket vagy celofánzacskós csomagokat lehet készíteni, ha megtöltjük például tejberizshez szükséges összekevert hozzávalókkal. Legyen benne rizs, cukor, dió és mogyoró darabkák, aszalt gyümölcsdarabok, fahéj rudacska és csillagánizs. Tehetünk a belsejébe szép kézírással egy vicces receptet is.
A házi készítésű lekvárkülönlegességeknek is mindenki örülni szokott, hiszen nem lehet akárhol hozzájutni citromdzsemhez vagy rumos szilvalekvárhoz. A díszítés ezeket is egyedivé teheti. Vásároljunk például papírboltban A4-es méretű öntapadós matricát, amire ki lehet nyomtatni akár 30 egyedi tervezésű üvegfeliratot is, de feliratozhatunk például üvegfestékkel vagy matricafesték kontúrozójával is. A legprofibbak próbálják ki a gravírozást.
Cipős dobozokat könnyű szép csomagolóval egyedivé tenni, ha a doboztetőt külön csomagoljuk be, akkor az eredmény tartós is lesz, hiszen bontáskor nem kell elszakítani a papírt. Töltsük meg száraz süteményekkel, elsősorban keksz- és linzerfélékkel, hogy sokáig elálljon. A sütemény mellé tehetünk egy kis üveg lekvárt is mártogatósnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan díszítsük a házat karácsonyra?

A karácsonyi dekorációt nem muszáj egy délután alatt felaggatni a házra. Az advent a felkészülés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük