Kezdőlap » Ház karbantartás » Milyen dolgokra használhatjuk az ecetet?

Milyen dolgokra használhatjuk az ecetet?

Az ecet közismert a háztartásban. Szinte minden házi asszony tart otthon. Sokan csak az ételek ízesítésére használják, de kevesen tudják, hogy a ház karbantartására is kiváló. Az ecet a jótékony élettani hatásai mellett a háztartásban is kitűnően lehet alkalmazni.
Az ecetet alkalmazhatjuk a házi patikánk kiegészítésére is. Az alma ecet kiváló gyulladáscsökkentő egy kis mézzel, torok gyulladásra is alkalmazható. Ráadásul még fertőtlenítő hatása is van. Az ecet segít a duzzanatokat levinni a lábról vagy más helyekről, az alma ecet még a gombákat is elpusztítja az egyes helyekről. A másik egészségügyi hatása az alma ecetnek, hogy a leheletet frissíti. Ha nem akarod, hogy az emberek elforduljanak vagy eltakarják az orrukat akkor naponta öblögess az ecetes vízzel.
Az ecet olyan hatást tud még kelteni, hogy akár a rossz, zavaró szagokat pár óra alatt magába szívja és elmúlik a keserű rossz szag akár a konyhában vagy a szobában.
Ha fogyni szeretnél, a hagyományok azt mondják hogy étkezés előtt két kanál alma ecetet oldj fel egy pohár vízben és étkezés előtt fogyaszd el. Ugyan is köztudott hogy az ecet feloldja a zsírt és emésztésben is segít.
A háztartásban viszont nagyon jól használható az ecet. Ugyanis nagyon jó vízkőoldó hatása van. Igyekezzünk vízkőoldásnál a legmagasabb ecetet használni, ez nem káros mint a boltokban is kapható vízkőoldók. Kiváló ablak tisztításra is, elriasztja az ecet szag a különböző bogarakat legyeket, illetve nem hagy csíkos nyomot az ablakokon. Viszont ha emésztési problémáink vannak, akkor azonnal abba kell hagyni a használatát, mert a gyomorra rossz hatással lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan akadályozzuk meg a penészedést?

A lehetséges penészedésre már akkor gondolni kell, amikor a leendő otthonunkat a tervezővel kialakíttatjuk. Ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük