Kezdőlap » Nyaralás » Milyen csodát rejt az ausztráliai Broome?

Milyen csodát rejt az ausztráliai Broome?

Kevés olyan elhagyatott helye van a világnak, ahol szinte megállt az idő, s melyet akár időtlennek is nevezhetnénk. Broome pontosan ilyen. Éghajlata trópusi, és 18 fokkal délebbre van, mint az egyenlítő- az Indiai-óceán peremén, Nyugat –Ausztrália legészakibb részén fekszik. A világ lassan kezdi felfedezni ezt a távoli vidéket, sokan utaznak ide manapság, és nem mindenkinek áll szándékában továbbmenni.
A város építészete tökéletesen megfelel az életstílusnak. A hűs tengeri szellőt, csukott spaletták fogadják, a nagy tornácos házak tetejét hullámbádog borítja, és a fehér hangyák miatt, farönkökre építették őket. A városban mindenütt kókuszpálmákat, és furcsa „baobabfákat” találhatunk. Az időnek és az üzleti élet tempójának itt nincs jelentősége. Még a bíróság épülete is a bürokrácia tévedése, mivel eredetileg Angliában tervezték, és Afrikába szánták.
Broome-nak gyönyörű tengerpartja van, de itt nem csak úszni és napozni érdemes. Apály idején 130 millió évvel ezelőtt élt dinoszauruszok lábnyomaiban lépkedhetünk! A lábnyomok azt bizonyítják, hogy valaha búja esőerdő borította ezt a vidéket: ez Ausztrália saját Jurassic parkja.
Broome egy trópusi ligetben található, építészete a gyöngyhalászok korát idézi. Broome egyedülálló látványossága, a Sunpictures mozi ami 1916-ban épült, és ez a világ legrégibb szabadtéri mozija.
Mindenképp érdemes néhány órát a Broome-tól 16 km-re található Roebuck- öbölben található madárrezervátumra szánni. A vándormadarak útvonala az Indiai-óceán partja közelében levő öböl felett vezet, és innen megállás nélkül ezrével szállnak úticéljuk: Kína felé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük